van der Horst

Abu Dhabi: Mazepin wint allerlaatste GP3 race

Nikita Mazepin - ART GP
Nikita Mazepin - ART GP
Met de tweede race op het circuit van Abu Dhabi is het doek gevallen over de GP3 Series. De zege in de allerlaatste race ging naar Nikita Mazepin (ART GP), een troostprijs voor de Rus die op zaterdag zijn laatste kans op de titel verspeelde na het missen van een bocht wat hem een tijdstraf opleverde en alle kans op een mooi resultaat ontnam.
Allerlaatste podium GP3
Allerlaatste podium GP3
Na een virtual safety car-periode die het gevolg was van een startcrash tussen drie deelnemers, leek de strijd om de zege te gaan tussen Juan Manuel Correa (Jenzer) en Giulano Alesi (Trident), maar beide rijders kregen een tijdstraf aangesmeerd van 5 seconden wegens te snel rijden onder tijdens virtual safety car periode. Zo ging de zege alsnog naar Nikita Mazepin die op het podium geflankeerd werd door Jake Hughes (ART GP) en Simo Laaksonen (Campos). Callum Ilott (ART GP) kwam als vierde over de straap en eindigde als derde in de eindstand. Kersvers kampioen Anthoine Hubert (ART GP) kwam niet ver in de race, bij de start geraakte hij betrokken bij een aanrijding met David Beckman en Leonardo Pulcini.  

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 25 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons