van der Horst

Abu Dhabi tests: Charles Leclerc sluit testdagen af met snelste chrono

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc is zijn samenwerking met Ferrari goed begonnen, de Monegask reed op de tweede Pirelli testdag te Abu Dhabi de snelste tijd. Leclerc zette in de morgen een 1:36.450 op de tabellen, wat niet enkel de beste dagtijd bleek te zijn, maar ook vier tiende seconde onder de chrono die Vettel een dag eerder neerzette met dezelfde wagen.
  • Dreamdrive
Pierre Gasly - Red Bull
Pierre Gasly - Red Bull
Leclerc gebruikte voor zijn besttijd de nieuwe hyper-soft banden voorzien voor 2019 en zijn tijd was meer dan een seconde sneller dan die van zijn dichtste achtervolger Pierre Gasly (Red Bull). Lance Stroll (Racing Point Force India) sloot de dag af met de derde tijd in 1:38.044. Na Valtteri Bottas (Mercedes) volgde Carlos Sainz (McLaren) met de vijfde tijd, de Spanjaard was wel de meest ijverige van alle piloten met niet minder dan 150 afgelegde ronden.

Daniil Kvyat - Toro Rosso
Daniil Kvyat - Toro Rosso
Artem Markelov (Renault) prijkte op de tabellen met de zesde chrono, voor George Russell (Williams), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Louis Delétraz (Haas F1 Team), Robert Kubica (Williams) en Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Sauber). De Italiaanse Sauber-rijder werd wel geconfronteerd met technisch averij op zijn bolide. Nu is het wachten tot 18 februari en de eerste testdag van het seizoen 2019 voor we de Formule 1 bolides weer in actie zien.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 28 november 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons