van der Horst

Acura en Team Penske uit elkaar eind dit seizoen

Acura Team Penske - Acura ARX-05
Acura Team Penske - Acura ARX-05
Dit weekend kwam het Franse Autohebdo al met het gerucht dat de wegen tussen Acura, de Noord-Amerikaanse entiteit van Honda en Team Penske eind dit seizoen zullen scheiden. Vandaag maakte de constructeur zelf bekend dat dit wel degelijk het geval is. Tot op heden heeft Team Penske zowel de piloten- als team- en constructeurstitel binnen vorig jaar, al kon het nog maar sinds de start van het project in 2018 slechts vier keer de zegekrans gaan ophalen.
Juan-Pablo Montoya en Dane Cameron
Juan-Pablo Montoya en Dane Cameron
Qua resultaten was 2019 het jaar voor Acura Team Penske. Met drie overwinningen voor het duo Dane Cameron/Juan-Pablo Montoya een resem podia over het seizoen namen zij de titel mee naar huis. Toch blijft er één smet op dat resultaat: geen winst in oftewel de Rolex 24 at Daytona of de 12 Hours of Sebring. Vorig jaar kwamen ze nog het dichste bij met een derde plaats voor het trio Hélio Castroneves/Ricky Taylor/Alexander Rossi in Daytona.

De originele deal zou na drie seizoenen, eind dit jaar dus, verlopen en volgens het persbericht dat Acura de wereld instuurde zouden beiden partijen onderling akkoord zijn gegaan om de samenwerking te stoppen. Of het programma van Acura volgend seizoen nog verdergezet zal worden met een ander team of compleet stopgezet wordt, is nog niet bekend.

Foto's: Team Penske - IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 21 juli 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons