van der Horst

Acura stuurt teaser ARX-06 de wereld in

Acura ARX-06 LMDh
Acura ARX-06 LMDh
Vrijdag heeft Acura een eerste teaser van hun nieuwe ARX-06 LMDh de wereld in gestuurd. De wagen, gebaseerd op een chassis van Oreca, zal de opvolger zijn van de ARX-05 DPi en kan ingezet worden in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship en FIA WEC. Al zal deze laatste, en vooral dan Le Mans, nog niet direct op de planning staan.
Hiermee is er ook een zekerheid dat de wagen op tijd klaar zal zijn voor de Rolex 24 at Daytona, begin januari volgend jaar. Dan debuteert de LMDh samen met de wagens van Cadillac, BMW en Porsche. Zoals eerder aangegeven zal Wayne Taylor Racing en Meyer Shank Racing nog steeds als fabrieksteams fungeren, al is er wel al bevestigd dat men nog niet aanwezig zullen zijn tijdens de 24 uren van Le Mans in 2023. Wel is WTR al begonnen met de voorbereidingen op een deelname in Frankrijk. Daarnaast denkt het ook nog aan een uitbreiding naar een tweede wagen voor 2024.

Foto: AcuraDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 4 juni 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons