van der Horst

Acura toont eerste beelden van ARX-05 DPi (+ Video)

Acura ARX-05 DPi
Acura ARX-05 DPi
Acura, het luxemerk van Honda in onder meer de Verenigde Staten, heeft een voorproefje van de nieuwe ARX-05 DPi vrijgegeven. In een korte video laat de Japanse constructeur een eerste glimp zien van het nieuwe strijdwapen waarmee het terugkeert naar het Amerikaanse uithoudings-kampioenschap, het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De officiële voorstelling van de wagen vindt plaats op 18 augustus.
  • De Swert Opticiens
Acura ARX-05 DPi
Acura ARX-05 DPi
De ARX-05 is de eerste DPi gebaseerd op de Oreca 07, de meest succesvolle LMP2 van het moment. Het DPi-reglement geeft constructeurs de vrijheid om aanpassingen te maken aan het bodywork van de 'standaard' LMP2's en de Gibson krachtbron te vervangen door hun eigen motor. In de video is te zien hoe de wagen haar eerste kilometers maakt op het circuit van Paul Ricard, de thuisbasis van Oreca. Team Penske zal volgend jaar twee exemplaren inzetten in het IWSC, en vervoegt er Cadillac, Nissan en Mazda.

 
Foto's: Acura



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 9 augustus 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons