van der Horst

Acura wordt vierde DPi constructeur

Oreca 07
Oreca 07
Honda Performance Development bevestigde vandaag dat het zal terugkeren naar de prototype klasse van Amerika's meest vooraanstaande uithoudingskampioenschap, IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Daarvoor doet het een beroep op de diensten van Team Penske, dat vanaf begin 2018 twee wagens zal inzetten voor Acura, het luxemerk van Honda in de Verenigde Staten.
Acura Motorsports Team Penske
Acura Motorsports Team Penske
Acura is momenteel al actief in de GT Daytona (GTD) klasse van het kampioenschap met de NSX GT3, en zal volgend jaar dus ook aantreden in de Prototype klasse met een eigen DPi (Daytona Prototype international). Daarmee wordt het de vierde constructeur in het IMSA gebeuren, naast Cadillac, Mazda en Nissan. Als basis koos de Japanse autobouwer voor de Oreca 07, met voorsprong de meest succesvolle LMP2-bolide van het moment, maar opmerkelijk genoeg nog niet actief in DPi (wel als 'normale' LMP2). 

De ARX-05 DPi zal haar debuut maken in de 24 uren van Daytona en later dit jaar dus al onthuld worden. Als krachtbron werd gekozen voor de Acura AR35TT, een twin turbo 3.5-liter V6 motor. Acura was voor het laatst actief in de prototype-racerij in 2009 (ALMS). Team Penske zal mogelijk in de laatste wedstrijd van het seizoen (Petit Le Mans) reeds een Oreca 07 (Gibson) inzetten als voorbereiding op volgend jaar meldt Sportscar365. 

Foto's: AcuraSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 11 juli 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons