van der Horst

Eifel Rallye Festival 2022: Der Countdown läuft

Kalle Grundel - Ford RS200
Kalle Grundel - Ford RS200
Na twee afgelastingen wegens COVID-19, vindt vanaf 21 juli eindelijk de jubileumeditie van het ADAC Eifel Rallye Festival plaats. Tegelijkertijd viert deze tiende editie van het grootste mobiele rallymuseum de vijftigste verjaardag van het WK Rally.
Na de shakedown op de nieuwe locatie in het Kelberger Land tussen Bodenbach en Borler op donderdag 21 juli van 15 tot 19u, begint vanaf 20u30 uur de welkomstavond. Het grote podium op de Laurentius Platz in het midden van Daun wordt een rallybioscoop in de open lucht. Bewegende beelden uit de geschiedenis van de rallysport door cult-rallyfilmer Helmut Deimel alsook een foto-expo omlijsten de interviews.

ADAC Eifel Rally Festival
ADAC Eifel Rally Festival
Bij de technische keuring van de deelnemende op vrijdag 22 juli vanaf 08u in de Rally Meile in het centrum van Daun, kunnen de fans de wagens van dichtbij bewonderen en als het ware aanraken. Vanaf 11u zullen de topcoureurs van het Festival, waaronder voormalig wereldkampioen Stig Blomqvist, Thierry Neuville, Harri Toivonen, Kalle Grundel, Harald Demuth, Jochi Kleint en Niki Schelle, gedurende één uur beschikbaar zijn voor handtekeningenjagers op het podium van de Laurentius Platz. Daarna is Demerath het nieuwe sportcentrum voor de vrijdagmiddag en -avond. De middagetappe tussen Demerath en Steineberg begint om 14u33 met de Peugeot Super Stage waarvan het parcours voor 1/3 onverhard zal zijn. Vanaf 19u48 is het dorpscentrum van Demerath het toneel voor het avondspektakel waarbij de deelnemers tweemaal zullen passeren.

Op zaterdag 23 juli kunnen de deelnemers en de fans zich verheugen op een nieuwe rallyetappe, want naast de klassiekers 'Risselberg' en 'Lehwald' gaat de route voor het eerst rond de 'Hochkelberg', op alle proeven zijn “rondjes” voorzien zodat de deelnemers meerdere keren kunnen bewonderd worden. De drie etappes worden 's ochtends afgewerkt en 's middags nog een tweede passage. Zoals steeds is de “Rally Meile” in het centrum van Daun de “place to be”  om wagens en deelnemers van dichtbij te benaderen tijdens de  verlengde middag service. Een puur paradijs voor fotografen en handtekeningenjagers. De finish & aankomstpodium is voorzien vanaf 19u30 inclusief rallyparty & livemuziek. Voldoende redenen om af te zakken naar Daun (Eifel) op donderdag, vrijdag of zaterdag.



Foto's: Eifel Rally Festival



Dit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Rally Internationaal op dinsdag 19 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Eifel Rallye Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons