van der Horst

Spa: Nico Verdonck en Frank Kechele (Ford) subliem van pole tot finish

Lambda Performance - Ford GT
Lambda Performance - Ford GT
Nico Verdonck en Frank Kechele hebben in hun Lambda Performance Ford GT de eerste wedstrijd van de ADAC GT Masters te Spa-Francorchamps op hun naam geschreven. De Belgisch-Duitse tandem verzilverde hun pole positie van gisteren en hield bij het vallen van de vlag na één uur wedstrijd bijna tien seconden voor op naaste achtervolgers Maximilian Buhk en Maximilian Götz (Mercedes). Jeroen den Boer en Simon Knap vervolledigden in hun BMW Z4 het podium. De race werd verreden onder zeer moeilijke omstandigheden waarbij de hemelsluizen opengingen net voor het pitwindow. De Lambda Performance Ford GT van beide heren voert na drie verreden wedstrijden nu ook het kampioenschap aan.
Vandaag had de derde meeting van het ADAC GT Masters kampioenschap alweer plaats. Spa was vandaag eindelijk opnieuw haar zelve, na de luxe die we vorig weekend tijdens het WEC- weekend hadden meegemaakt. De dag begon droog en zelfs zonnig. Waardat gisteren nog na de kwalificaties de weergoden Spa besloten nat te maken, deden ze dit vandaag al tijdens de race. 

De Lambda Performance Ford GT GT3 van het duo Nico Verdonck - Frank Kechele, twee jaar geleden nog ploegmaats bij Michael Bartels en het Duitse Vita4One Racing Team op een Ferrari, reden van start tot- finish aan de leiding. Nico Verdonck reed in zijn - droge - stint eveneens de besttijd in een 2:21.992. Achter de Ford vervolledigden de Polarweiss Mercedes van titelverdediger Maximilian Götz en naamgenoot Bühk en de DB Motorsport BMW het podium met een respectievelijke tweede en derde plaats. 

Een verschil van 7 seconden op de Mercedes en meer dan 12 seconden op de Nederlandse BMW bevestigde de suprematie van onze landgenoot Verdonck en zijn vriend Kechele. Ook de team's snelle piloten- en bandenwissel sprak boekdelen: dit team is in staat tot grootse dingen. Bij het uitkomen van de box had Kechele meer dan 18 seconden voorsprong op de BMW van Den Boer. Met een snellere stop wist Maximilian Götz als tweede de piste te vervoegen, waar de mooie Polarweiss Mercedes SLS nog als derde was binnengekomen. 

Op het einde van de wedstrijd droogde het asfaltlint opnieuw op en werd het een uitdaging om de regenbanden opnieuw af te koelen. Ondertussen had er een mooi gevecht plaats voor plaats vier in het tweede deel van de wedstrijd. René Rast (Prosperia C. Abt Racing - Audi) en Jörg Müller (Pixum Team Schübert - BMW) vochten een verbeten strijd uit. Rast zette Müller onder druk en uiteindelijk zorgde een aanrijding tussen beide kemhanen voor schade aan Müllers banden. Hij moest vroegtijdig opgeven.

Foto: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 11 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons