van der Horst

Spa: Zware crash voor Rast tijdens race 2 (+ Video)

Claudia Hürtgen en Dominik Baumann
Claudia Hürtgen en Dominik Baumann
Vlak na de start van de tweede race van het ADAC GT kampioenschap op het circuit van Spa-Francorchamps werd René Rast het slachtoffer wan een zware crash. Bovenaan de Raidillon kwam de Audi van Rast in contact met een Porsche waardoor Rast de controle over zijn bolide verloor. Jorg Müller kon de Audi niet ontwijken met als gevolg een zware klap die de Audi van de baan katapulteerde. Terwijl Müller zelf uit zijn BMW kroop, moest Rast door het medische team ontzet worden uit het wrak van zijn wagen. De rijder die kloeg over pijn in de rug werd onmiddellijk naar het hospitaal van Verviers getransporteerd waar gelukkig geen ernstige letsels werden vastgesteld. De ingekorte race werd uiteindelijk gewonnen door de Schubert BMW van Hürtgen en Baumann.
De race werd als gevolg van het ongeval voor 25 minuten geneutraliseerd. Aanvankelijk nam Götz de leiding van de race na de herstart, maar een aanstormende Claudia Hürtgen zette de Mercedes onder druk en slaagde er in om in de voorlaatste ronde er in de busstopchicane voorbij te gaan. De Schubert BMW Z4 van Hürtgen/Baumann won voor de Polarweiss Mercedes van Götz en Buhk. De derde plaats was voor de Nederlandse DB Motorsport BMW Z4 van Knap en den Boer.

Voor Nico Verdonck verliep de race heel wat minder voorspoedig dan bij de eerste race die hij samen met Frank Kechele won. In een poging iemand te ontwijken in de pitstraat verloor Verdonck bijna de controle over zijn Ford en daarna werd een verkeerde bandenkeuze gemaakt  door voor slicks te opteren. De Lambda Ford kwam deze maal niet verder dan de negende plaats.

Op de beelden hieronder kan u de crash van René Rast op de natte omloop herbekijken. 22 seconden ver in de video ziet u hoe de Audi van Rast begint te schuiven op de Raidillon, waarna de rest van de beelden boekdelen spreekt...


Uitslag race 2 ADAC GT Masters Spa-Francorchamps 2013

01. Claudia Hürtgen/Dominik Baumann (BMW Z4)
02. Maximiliaan Buhk/Maximiliaan Götz (Mercedes SLS AMG) op 7.319
03. Simon Knap/Jeroen den Boer (BMW Z4) op 8.687
04. Andreas Simonsen/Sergey Afanasiev (Mercedes SLS AMG) op 19.869
05. Robert Rennauer/Martin Ragginger (Porsche 911 GT3-R) op 26.142
06. Martin Matzke/Yelmer Buurman (BMW Z4) op 32.531
07. Christer Jöns/Chris Mamerow (Audi R8 LMS ultra) op 51.798
08. Christian Engelhart/Nicolas Armindo (Porsche 911 GT3-R) op 54.600
09. Nico Verdonck/Frank Kechele (Ford GT ) op 55.965
10.Frank Schmickler/Peter Kox (Lamborghini Gallardo FL2) op 1;04

Foto: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 13 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons