van der Horst

Nürburgring: Opnieuw winst voor Grasser Lamborghini

GRT - Lamborghini Huracan GT3
GRT - Lamborghini Huracan GT3
Grasser Racing Team heeft de dubbel gescoord tijdens het ADAC GT Masters weekend op de Nürburgring. Na de zege van de Lamborghini Huracán GT3 #63 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart in Race 1, was het vandaag de beurt aan de zusterwagen #82 van Rolf Ineichen en Franck Perera. Laatstgenoemde zette de wagen op pole in een natte kwalificatie en bouwde in de eerste wedstrijdhelft een mooie voorsprong uit op de Rutronik Audi van kampioenschapsleider Kelvin van der Linde. Ineichen controleerde vervolgens de laatste 30 minuten, terwijl Patric Niederhauser in strijd was met de KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 van Timo Bernhard (en Klaus Bachler) en uiteindelijk genoegen moest nemen met P3.
Niederhauser en van der Linde diepen daarmee hun voorsprong in het kampioenschap opnieuw verder uit. Ze tellen nu 40 punten voorsprong op de Callaway Corvette van Markus Pommer en Marvin Kirchhöfer, achtste vandaag. Na een sterke openingsstint van Matteo Cairoli leek Adrien De Leener op weg naar een top 10-klassering in de Bernhard Porsche #18, maar onze landgenoot verloor stelselmatig posities en gaf uiteindelijk op met een lekke band na contact met een van de Land Audi's. Ricardo Feller en Dries Vanthoor kwamen niet verder dan de 19e plek na een late drive through voor contact. Bortolotti en Engelhart - winnaars van gisteren - gaven op na een fout van laatstgenoemde in de openingsronde.

Foto: ADACSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 18 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons