van der Horst

Oschersleben: Race 2: Zege voor Schnitzer BMW

Start ADAC GT Race 2
Start ADAC GT Race 2
De Schnitzer BMW M6 GT3 van Philipp Eng en Ricky Collard heeft de tweede ADAC GT Masters race op het circuit van Oschersleben gewonnen, meteen ook de 150ste in de geschiedenis van het kampioenschap. De wagen in de M-kleuren haalde het nipt van de Callaway Corvette C7 GT3 van Daniel Keilwitz en Jules Gounon. De top zes kenmerkte zich door een opmerkelijke diversiteit, met verder ook Porsche, Lamborghini, Audi en Mercedes-AMG bovenaan de tabellen.
Callaway Corvette C7 GT3
Callaway Corvette C7 GT3
Eng vertrok van op pole, sloeg meteen een gat en kon vervolgens de eerste wedstrijdhelft controleren. De 20-jarige Brit Collard kon vervolgens de leiding vasthouden, ondanks twee neutralisaties die het veld weer samenbrachten. De strijd voor plaats twee werd beslecht in de pits. De Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Robert Renauer en Sven Müller verloor bij de rijderswissel de positie aan de Callaway Corvette van Keilwitz-Gounon.

De HB Racing Lamborghini Huracán GT3 van Nortbert Siedler en Marco Mapelli en de Land Motorsport Audi R8 LMS van Jeffrey Schmidt en Christopher Haase vervolledigden de top vijf. Christopher Mies en Connor De Phillippi (regerende kampioenen) moesten genoegen nemen met een luttel punt in de tweede Land Audi. De KUS Team75 Porsche van Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller, winnaars van race 1 gisteren, kende technische problemen en moest opgeven.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS RACE 2 OSCHERSLEBEN (pdf) ---

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons