van der Horst

Etappe 8: Henrard en Van Dyck richting podium

Stephane Henrard - VW Buggy TDI
Stephane Henrard - VW Buggy TDI
Met 421 km waarvan 337 tegen de chrono werd het peloton vandaag de baan opgestuurd voor de achtste etappe. Ondanks het feit dat Buggy rijder Sabatier zijn vierde zege boekte op acht etappes komt hij voorlopig niet verder dan de vierde plaats in de tussenstand. De Snelle Fransman verloor gisteren teveel tijd om nog een rol van betekenis te spelen.
Na Sabatier zagen we vandaag een verrassende Henrard; na een race van 5u20min was onze landgenoot amper 1min42sec trager. Door deze knappe prestatie en het feit dat de derde en de vierde in de tussenstand vandaag een pak tijd verloren, kon Henrard opklimmen naar de derde plaats in de rangschikking.

Gwen Brackx - KTM
Gwen Brackx - KTM
Bij de motoren hetzelfde verhaal. De Oostenrijker Theuretzbacher behaalde vandaag zijn derde ritzege, maar in het klassement staat hij pas elfde op meer dan acht uren van de Fransman Pisano. Het podium van de achtste etappe werd naast de Oostenrijker nog bemand onze landgenoten Gwen Backx en Joris Van Dyck. Pisano verloor 20 minuten, maar blijft mooi aan de leiding voor Robin en Van Dyck die oprukt richting podium. Ook Brackx schoof vandaag door naar een voorlopige vierde plaats. 

Foto's: Rossignol - Africa Eco Race  Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op woensdag 8 januari 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons