van der Horst

Etappe 7: Schlesser en de Buggy's outstanding tijdens snelste etappe

Joris Van Dyck
Joris Van Dyck
De zevende etappe in de Africa Eco Race ging van Chami richting Akjoujt over een afstand van 534 km waarvan maar liefst 466 tegen de klok. Het was niet alleen de langste, maar op papier ook de snelste KP van deze editie. Een kolfje naar de hand van de supersnelle Buggy’s, al eindigde Jacky Loomans vandaag wel knap als vierde.
De Buggy’s van de Fransen Schlesser en Fromont waren de enigen die onder deze afstand overbrugden in minder dan vijf uren. De Tsjech Tomecek was onwaarschijnlijk snel in zijn Tatra truck en klokte de derde chrono, voor onze landgenoot Jacky Loomans in de Toyota die beste Belg was. Henrard pakte de zevende tijd in zijn Buggy TDI, terwijl ook Essers en Lauwers zich in de kijker reden met de MAN truck en een achtste chrono. Sabatier, die reeds drie  etappe zeges  verzamelde, had een pechdag en verloor bijna drie uren. De Fransman stond derde in de tussenstand op drie minuten van Loomans die hierdoor meer ademruimte krijgt. Uiteraard versterkt Schlesser zijn leiderspositie en heeft nu reeds 1u20min voor op Loomans die op zijn beurt 1u17min voor heeft op de Fransman Turon die nu in derde stelling vertoeft. Stéphane Henrard is ondertussen opgerukt naar de vijfde plaats, terwijl Sabatier terugvalt naar de negende plaats.

Bij de motoren pakte de Fransman Pisano, die reeds vijf dagen aan de leiding staat, zijn eerste dagzege, voor zijn landgenoot Robin en de Italiaan Barbero. Snelste Belg was opnieuw Van Dyck met een vijfde tijd. Pisano blijft uiteraard leider met een voorsprong van 29 minuten op Robin en 1u19min op Dubois die in de strijd om de derde plaats amper 10 seconden voor heeft op onze landgenoot Joris Van Dyck.

Foto: RossignolDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op dinsdag 7 januari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons