van der Horst

Africa Eco Race gaat crescendo

Africa Eco Race
Africa Eco Race
Op 31 december wordt in Monaco het startschot gegeven van de 10de editie van de Africa Eco Race met bijna 200 deelnemers, verdeeld over ruim 100 voertuigen. Een voorlopig record en ook meteen een sein dat deze race wint aan interesse.
  • St. Paul
Gerard de Rooy
Gerard de Rooy
Als tweevoudig Dakar-winnaar Gerard de Rooy zijn sponsors kan overtuigen om te investeren in de race waar de wieg van de huidige Dakar-race stond, dan is er zeker sprake van een kentering. 16 trucks zullen aan de start verschijnen en de Rooy wordt zelfs getipt voor de algemene zege of een dichte ereplaats en uiteraard de zege bij de trucks. Het feit dat alle voertuigen gemengd door elkaar starten, volgens de uitslag een dag eerder, kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Voor de Rooy in ieder geval een voordeel als hij een stofgordijn optrekt achter zich.

Lees ook: Organisatie beschouwt komst van Gerard de Rooy als kantelmoment

Vladimir Vasilyev - MINI
Vladimir Vasilyev - MINI
Hoewel een defintieve deelnemerslijst nog niet is gekend, zijn er toch al enkele namen waaronder Gerard de Rooy doorgesijpeld die niet met één truck zal komen afgezakt.

De winnaar van de vorige editie, Vladimir Vasilyev, wordt met zijn MINI opnieuw topfavoriet, terwijl het Belgische Overdrive met Toyota voor een sterke oppositie moet zorgen.

Pal anders Ullevalsetern - KTM
Pal anders Ullevalsetern - KTM
Ook de Noorse specialist Pal Anders Ullevalseter, die reeds in 2015 en 2016 wist te winnen bij de motoren is terug van de partij, evenals de Zuid-Afrikaan Gev Sella die de laatst verreden editie achter zijn naam schreef. Ook diens broer Tsuk Sella is van de partij, evenals de Marokkaan Harite Gabari als gevaarlijke outsider.

Foto's: Art of Speed, Team de Rooy & Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op zondag 3 december 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons