van der Horst

Al 20 wagens voor VW Fun Cup-finale in Hockenheim

De #477 DRM-Belfix leidt de VW Fun Cup
De #477 DRM-Belfix leidt de VW Fun Cup
Het was het konijn uit de hoge hoed van de afgelopen weken: Kronos Events kondigde, terwijl andere Belgische kampioenschappen al hadden aangegeven zich te concentreren op 2021, een finale aan voor dit bijzondere seizoen. Een week na de aankondiging van de race in Hockenheim op 12 en 13 december heeft de organisator uit Namen al twintig wagens weten te strikken.
  • G&A Motors Motorsport
Door de sluiting van de Belgische circuits zag het ernaar uit dat het kampioenschap 2020 van de VW Fun Cup powered by Hankook geen kampioenen zou kennen. De combinatie van louter wedstrijden in Zolder, Zandvoort en het Franse Anneau du Rhin was immers niet voldoende om een volwaardige winnaar uit te roepen. "Enerzijds hebben we net als andere kampioenschappen aangegeven een competitie op poten te zetten die rekening houdt met de resultaten van 2020 én 2021, om op het einde van volgend jaar een 'superkampioen' te kunnen vieren", vertelt Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events aan Autosport.be. "Anderzijds zou het dan weer doodjammer geweest zijn om van deze campagne geen volwaardig kampioenschap te kunnen maken. Ons team heeft er dan ook alles aan gedaan om dat te vermijden."

2020 VW Fun Cup Zolder Fun Festival
2020 VW Fun Cup Zolder Fun Festival
Via een van de deelnemers aan de VW Fun Cup kwam de promotor in contact met het Duitse circuit van Hockenheim, op minder dan 300 kilometer van de Belgische grens. Al snel kwam het tot een akkoord om op 12 en 13 december een race van 10 uur te organiseren, op voorwaarde natuurlijk dat er genoeg wagens de verplaatsing zouden kunnen maken. "Een week later al twintig auto's kunnen bevestigen, is natuurlijk uitstekend nieuws", gaat Van Dalen verder. "De teams zijn over het algemeen in de wolken met ons initiatief: de wagens kunnen dit jaar toch nog wat kilometers malen en dat is goed voor de eindafrekening van iedereen. We hopen trouwens om het aantal deelnemers nog wat te laten stijgen, wat dus betekent dat enkele interessante zitjes nog voor het rapen zijn. Dat kan trouwens, zelfs voor een race in Duitsland, ook met een daglicentie." 

Wie de zorgen van dit jaar even wil vergeten of zich wil klaarstomen voor het seizoen 2021, krijgt met andere woorden nog een laatste kans om zich uit te leven.

 

Aujourd'hui, 20 voitures ont déjà confirmé leur présence à Hockenheim ! 👏 🔹 Michaël Mazuin Sport: 4️⃣2️⃣2️⃣ 🔹 AC...

Geplaatst door VW FUN CUP op Vrijdag 27 november 2020


Foto's: Kronos Events/Jacques Letihon & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op vrijdag 27 november 2020.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons