van der Horst

Alessandro Mariani: "Hoop dat Baguette kan schitteren zoals op de testdag"

Alessandro Mariani
Alessandro Mariani
In de paddock van de TOTAL 24 Hours of Spa had Autosport.be een gesprek met de Chief Executive Officer van JAS Motorsport, het bedrijf dat de ontwikkeling van de Honda NSX GT3 verzorgt. De wagen die exact één jaar geleden in de paddock van Spa werd voorgesteld kende in Europa minder succes dan verhoopt. Bijgevolg staat er geen enkele klantenwagen aan de start van de Ardeense etmaalrace dit jaar. In een poging de verkoopcijfers op het Oude Continent op te krikken, zet JAS Motorsport, tegen de eigen richtlijnen in, zelf een wagen in.
Castrol Honda Racing - Acura Honda NSX GT3
Castrol Honda Racing - Acura Honda NSX GT3
"De markt in Europa was lastiger dan we initieel hadden verwacht. Veel teams hadden reeds een wagen aangekocht en hadden bijgevolg was de interesse in onze bolide maar matig. Hier in Spa kunnen we niet echt hopen op de zege, gezien we in de Pro-Am-klasse uitkomen. Onze bedoeling is om in de klasse een goed resultaat te realiseren als visitekaartje voor onze wagen in de hoop de verkoop ervan aan te wakkeren. Dat we hier aan de start staan, is ietwat atypisch. Het is namelijk niet onze missie om een raceteam te zijn, maar om wagens te bouwen. Iconische races als Macau of de 24 Hours of Spa vormen echter een uitzondering op die regel."

Of de Intercontinental GT Challenge met een deelname in Spa en de verkoop van de wagen in Azië en de Verenigde Staten geen optie is? "We doen de berekeningen (voor dat kampioenschap n.v.d.r.), want het is wel een interessante serie. Of het dan één team is dat alle races afwerkt, of verschillende klantenteams die elk een een race op hun eigen continent betwisten, laten we nog in het midden. Beide opties kunnen, maar voor ons staat het customer racing-principe voorop. Daarin zijn we als meer dan tien jaar ervaren, sinds 2006 in rally en meer recent in TCR waarvan we reeds 80 wagens hebben verkocht."

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Over het belang voor Honda, is de Italiaan duidelijk. "Esteban verbetert constant, hoewel hij nog maar anderhalve maand ervaring heeft met GT3-machinerie. Deze race biedt Honda-rijders dan ook de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Dat in de nabijheid van onze Platinum-rijder Bertrand Baguette. Tijdens de testdag reed hij onze wagen reeds richting de bovenste regionen van het klassement en hoewel we niet moeten hopen dat we bij de kwalificaties vandaag zullen kunnen meedingen voor een plaats op de eerste rijen, hoop ik stiekem toch dat Bertrand Baguette kan schitteren zoals bij de testdag en dat we daardoor het potentieel van onze wagen kunnen aantonen."

Foto's: Martijn Wouters & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 27 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons