van der Horst

Alex Lynn mag blijven bij Mahindra Racing

Alexander Sims en Alex Lynn
Alexander Sims en Alex Lynn
Drie dagen voor de officiële pre-seasontesten starten, bevestigt Mahindra dat het toch verdergaat met Alex Lynn in het komende seizoen van de Formule E. De Brit vervoegde het team pas tijdens de finaleweken in Berlijn, waarbij hij de plaats van de vertrokken Pascal Wehrlein innam. Lynn liet mooie dingen zien en kon in die zes wedstrijden ook wat punten sprokkelen, waardoor teambaas Dilbagh Gill besloot om verder te gaan met Lynn.
  • St. Paul
Mahindra M7Electro
Mahindra M7Electro
Voor Lynn is het al het derde team in de Formule E, nadat hij debuteerde bij DS Virgin Racing en twee seizoenen geleden halfweg het seizoen bij Jaguar de plaats overnam van Nelson Piquet Jr. Hij zal een team vormen met Alexander Sims, die al in augustus aangekondigd werd door het Brits-Indisch team. Daarnaast bevestigde Mahindra dat Nick Heidfeld ook nog zal aanblijven als officiële test- en reservepiloot. Of Sam Dejonghe - de laatste jaren actief als test- en ontwikkelingspiloot - eveneens aan boord blijft, werd niet bevestigd door het team.

Wel nieuw is dat er wat technische aanpassingen zijn doorgevoerd aan de M7Electro. Zo heeft partner ZF een nieuwe aandrijving ontwikkeld en heeft Shell een speciaal smeermiddel ontwikkeld voor het transmissiesysteem. Hiermee gaan zij aan de slag in Valencia, waar de pre-seasontesten komende zaterdag op gang getrapt worden.

Foto's: Mahindra Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 25 november 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons