van der Horst

Alexander Sims bij Mahindra - Jérôme D'Ambrosio out

Alexander Sims & Dilbagh Gill
Alexander Sims & Dilbagh Gill
Vandaag is er weer wat beweging geweest op de transfermarkt van de Formule E. Zo bevestigde BMW dat het zal doorgaan met Maximilian Günther, maar dat Alexander Sims het team verlaat. De Brit maakt namelijk de overstap naar Mahindra. Het Brits-Indische team meldde tegelijkertijd dat Jérôme D'Ambrosio het team zal verlaten.
  • G&A Motors Motorsport
Alexander Sims - BMW i Andretti Autosport
Alexander Sims - BMW i Andretti Autosport
Na een lastig eerste seizoen was het aan Sims om te bevestigen bij BMW. Hij won zijn eerste race in Riyadh en pakte - met New York vorig jaar erbij - drie keer op rij de pole. Alleen deemsterde de Brit nadien weg en kon men op het einde van het seizoen voelen dat het avontuur bij de Beierse constructeur er op zat. Daarom zoekt Sims andere lucht op en vond deze bij Mahindra. Het Britse team met Indische roots had eerder al een plaats vrij nadat Pascal Wehrlein onverwachts vertrok en Alex Lynn opgeroepen werd voor de finaleraces in Berlijn.

Jérôme D'Ambrosio en Pascal Wehrlein
Jérôme D'Ambrosio en Pascal Wehrlein
Daarnaast berichtte Mahindra ook dat Jérôme D'Ambrosio niet meer zal uitkomen voor hen. D'Ambrosio kende een vliegende start vorig seizoen, maar ook hij had ineens meer moeite na de wedstrijd in Parijs, waarbij punten scoren echt schaars werd. Daarnaast werd hij in Berlijn ook geregeld overklast door Lynn. Of we de Etterbekenaar volgend seizoen nog in de Formule E zullen zien is nog niet geweten, maar er zijn althans nog zeker twee zitjes vrij: bij BMW - al zullen zij waarschijnlijk voorkeur geven aan een fabriekspiloot - en bij Venturi.

Foto's: Mahindra Racing - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 19 augustus 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons