van der Horst

Alex MacDowall verlengt contract met Bamboo Engineering

Alex MacDowall - Chevrolet Cruze
Alex MacDowall - Chevrolet Cruze
Amper twee dagen nadat bekend raakte dat Darryl O'Young Bamboo Engineering verlaat voor ROAL Motorsport, bevestigde Richard Coleman, teambaas van deze laatste equipe, dat rijder Alex MacDowall ook dit seizoen de Bamboo-kleuren zal verdedigen. Nog voor de jaarwende liet Bamboo Engineering reeds weten in 2013 in zee te gaan met James Nash. Beide Britten treden aan met een Chevrolet Cruze en gaan resoluut voor de rijderstitel in de Yokohama Trophy, voorbehouden aan privé-rijders.
  • Dreamdrive
Voor MacDowall wordt het zijn tweede WTCC-seizoen, na zijn sporen te hebben verdiend in het BTCC. Daarin racete hij twee seizoenen met een Chevrolet Cruze wat maakte dat hij anno 2012 bij zijn debuut in Monza geenszins de mist in ging. De net 22 jaar geworden Brit uit Carlisle liet zich evenwel vooral in de tweede seizoenshelft in gunstige zin opmerken met o.m. een vijfde stek algemeen in Sonoma en Suzuka waar hij tevens telkens met de Yokohama Trophy-zege ging lopen. In die Yokohama-strijd bleef hij tot de finale in Macau titelkandidaat, maar werd uiteindelijk vijfde geklasseerd. In de algemene stand viel MacDowall met 66 punten net buiten de top 10.

Alex MacDowall - Chevrolet Cruze
Alex MacDowall - Chevrolet Cruze
Zowel Alex MacDowall als teamgenoot James Nash zullen dit jaar mede hun spectaculaire, en niet zelden agressieve, rijstijl ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Met de Chevrolet Cruze, ook al betreft het dan geen fabriekswagen pur sang, beschikken ze bovendien over een te duchten wapen waarmee zij zich normaliter ook in de strijd om de algemene podiumplaatsen zouden moeten kunnen mengen.

Teambaas Richard Coleman ziet zijn rijdersduo in staat het titelfavorieten Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro bijwijlen lastig te maken. "Honda zal ongetwijfeld vooruitgang boeken, maar op sommige omlopen en zeker bij aanvang van het seizoen blijven de Chevrolet Cruze's de te kloppen wagens. Alex kwam reeds aardig in de buurt, terwijl James Nash in mijn ogen dan weer erg onderschat wordt; voor beiden zie ik kansen op een algemene zege", klinkt het.

Of de Bamboo-line up hiermee volledig is, is niet zeker . James Nash liet eerder in een interview de deur op een kier voor een derde Cruze. Indien meer dan een gerucht, valt niet uit te sluiten dat één van de drie officiële Chevrolet-rijders, Yvan Muller, Rob Huff of Alain Menu bij Bamboo neerstrijkt.

Bamboo Engineering mikt op titel in Yokohama Trophy
Bamboo Engineering mikt op titel in Yokohama Trophy
Bamboo Engineering ging in 2012 aanvankelijk van start met Alex MacDowall en Pasquale di Sabatino. Toen laatstgenoemde door longproblemen forfait moest geven voor de manche in Brazilië, werd hij er vervangen door Michel Nykjaer en keerde niet meer terug. In Sonoma nam Robb Holland het zitje van Nykjaer eenmalig over; voor de races in het Verre Oosten kon Coleman dan rekenen op de diensten van Darryl O'Young. Zoals gemeld opteerde hij, spijts een dubbele Yokohama-zege ter gelegenheid van de Macau-finale, recent voor ROAL Motorsport.


Foto's: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 14 februari 2013.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons