van der Horst

Alfa Romeo keert terug naar de F1

Marcus Ericsson - Sauber
Marcus Ericsson - Sauber
Vanaf volgend jaar zal de naam Alfa Romeo opnieuw te zien zijn in de F1-paddock. Het is al meer dan drie decennia geleden dat het Italiaanse merk nog officieel actief was, al kwam het wel regelmatig aan de bak als sponsor op bijvoorbeeld de Ferrari-bolides. In 2018 zal Alfa Romeo als hoofsponsor fungeren bij het fel geplaagde Sauber F1-team. Het Zwitserse team zal gebruik maken van Ferrari-motoren van de nieuwste generatie. Alfa Romeo en Ferrari maakten tot voor kort deel uit van de Fiat Chrysler group.
  • St. Paul
Bruno Giacomelli (Alfa Romeo) voor Carlos Reutemann (Williams) en Nelson Piquet (Brabham) tijdens de GP van Oostenrijk 1980
Bruno Giacomelli (Alfa Romeo) voor Carlos Reutemann (Williams) en Nelson Piquet (Brabham) tijdens de GP van Oostenrijk 1980
In de wandelgangen ging al langer rond dat de deal tussen Sauber en Alfa Romeo beklonken was. Temeer daar Ferrari-baas Sergio Marchionne herhaaldelijk aangaf Alfa Romeo terug te willen zien in de F1. Volgens Sauber omvat de samenwerking die vandaag werd aangekondigd een akkoord om zowel op technisch als commerciaal vlak samen te werken. Alfa Romeo was lange tijd actief in de F1, zowel als constructeur als motorleverancier, maar trok zich in 1985 terug uit de koningsklasse van de eenzitterij. Sauber vierde dit jaar zijn 25e seizoen in de F1, een seizoen in mineur want nooit eerder eindigde het zo laag in de tussenstand als in 2017.

Eerder werd aangekondigd dat Sauber met Honda in zee zou gaan, nadat de Japanse motorboer scheidde van McLaren. Na het ontslag van voormalig teambaas Monisha Kaltenborn besloot Honda ook de samenwerking met Sauber stop te zetten, waarna het Zwitserse team het vizier opnieuw richting Ferrari wendde.

Foto's: Georges De Coster & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op woensdag 29 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons