van der Horst

All-Inkl.com Münnich Motorsport ruilt GT-racen in voor WTCC

All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes-Benz SLS AMG GT3
All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes-Benz SLS AMG GT3
GT1 wereldkampioen All-Inkl.com Münnich Motorsport zal volgend seizoen de verrassende overstap maken naar het FIA World Touring Car Championship (WTCC), dat meldt het Britse Autosport vandaag. Het team dat in september zowel de wereldtitel GT1 bij de rijders als bij de teams binnenhaalde zal in 2013 met maar liefst drie Seat Leon's uitkomen in het WTCC. GT1 wereldkampioenen Marc Basseng en Markus Winkelhock behouden hun plek binnen het team en zullen elk een Leon besturen, terwijl het derde exemplaar in handen van teameigenaar René Münnich komt. Voor Stéphane Ratel (SRO) is dit natuurlijk minder goed nieuws daar de Fransman er op rekende dat het team minstens in zijn Sprint kampioenschap zou uitkomen.
René Münnich - Seat Leon
René Münnich - Seat Leon
Teambaas René Münnich proefde midden vorige maand voor het eerst van het FIA WTCC, de rallycrosser bestuurde op Suzuka één van de Special Tuning Racing Seat Leon's en dat is hem duidelijk bevallen. "Rene wilde graag eens racen op circuit, na zijn ervaring op Suzuka ontdekte hij dat dit soort wagens hem goed lagen”, zei teambaas Basseng tegen Autosport.


Foto's: Martijn Wouters & FIA WTCCDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Touring Car Championship op donderdag 8 november 2012.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons