van der Horst

Teameigenaar van FIA GT1 kampioenenteam aan de start in Suzuka

René Münnich
René Münnich
Eerder deze week kon u op deze website al lezen dat Darryl O'Young voor de laatste drie races van het WTCC overstapt naar Bamboo Engineering. O'Young, die zijn loopbaan een nieuwe wending wou geven via een deelname aan het FIA GT1 kampioenschap, reed nog verscheidene races dit jaar van het WTCC voor het Special Tuning Racing team. Nadat de in Canada geboren Aziatische rijder nu definitief vertrokken is, kwam er een plaatsje vrij op de SEAT León van het team en dit zal in Suzuka ingenomen worden door René Münnich.
  • Powercars
René Münnich is vooral gekend als de teameigenaar van het All-Inkl.com Münnich Racing team dat dit jaar de titel in het FIA GT1 kampioenschap binnenhaalde met zijn Mercedes SLS. Maar Münnich zelf is al jaren actief als rijder in het Europees Rallycross kampioenschap en nam regelmatig ook zelf het stuur in handen van zijn GT3 wagens. Nu het FIA GT1 kampioenschap ophoudt te bestaan, is de Duitser op zoek naar een mogelijk ander kampioenschap waar hij zijn team volgend jaar kan inzetten. Daarom komt hij zelf de sfeer van het WTCC kampioenschap opsnuiven en zal deelnemen aan de ace in Suzuka aan het stuur van de tweede SEAT van het Special Tuning Racing team naast Tom Boardman.


Foto: Special Tuning RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 12 oktober 2012.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons