van der Horst

Laguna Seca: Tweede opeenvolgende pole voor Rebellion – Risi Ferrari snelste GT

Rebellion Racing - Lola-Toyota
Rebellion Racing - Lola-Toyota
Rebellion Racing heeft afgelopen nacht nog maar eens aangetoond het beste LMP1 privé-team van het moment te zijn. Neel Jani zette de Lola-Toyota die hij deelt met Nick Heidfeld op pole voor de vier uur durende wedstrijd op de glooiende omloop van Laguna Seca. De Zwitser was met een rondje 1:13.429 de Lola-Mazda combinatie van Chris Dyson 0.377s te snel af, terwijl de Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03c al een halve seconde moest toegeven. LMP2 werd aangevoerd door de Level 5 Motorsports HPD van Marino Franchitti, voor de zusterwagen van Ryan Briscoe. De HPD’s van Extreme Speed Motorsport konden duidelijk niet tippen aan de troepen van Scott Tucker en moesten zelfs twee LMPC voor zich dulden, waaronder het 8-Star exemplaar van onder meer onze Noorderbuur Renger van der Zande.
BMW Team RLL - BMW Z4 GTE
BMW Team RLL - BMW Z4 GTE
In de uitermate competitieve GT-klasse was de pole weggelegd voor de Risi Ferrari van Matteo Malucelli, de snelle Italiaan won vorig weekend nog zijn klasse (GTE-Am) tijdens de 6H of Spa voor 8-Star Motorsports. De tweede chrono ging opmerkelijk naar de CORE Autosport Porsche 911 GT3 RSR in handen van fabriekspiloot Patrick Long, het team dat steeds uitkomt in LMPC is dus meteen bij de pinken tijdens hun debuut in GT. Achter de Falken Tire Porsche van Bryan Sellers en de Chevrolet Corvette van Oliver Gavin, vinden we de RLL BMW van Maxime Martin terug op de derde rij en dat op amper 258 duizendste achterstand. De SRT Viper van Marc Goossens realiseerde de negende tijd (+0.883s). Met dergelijke kleine verschillen heeft het er alle schijn van dat we ons mogen opmaken voor een felbevochten strijd tussen de vijf merken in de GT-klasse.

aaf0dd05ed3cfb782f3f814cfb0bffe2a9b02184.jpg


Foto's: ALMSDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in American Le Mans Series op zaterdag 11 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Laguna Seca.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons