van der Horst

Video: Crash Jeroen Bleekemolen (+ Foto's gehavende auto)

Alex Job Racing Porsche 911 GT3 Cup
Alex Job Racing Porsche 911 GT3 Cup
Jeroen Bleekemolen maakte afgelopen weekend op het Amerikaanse circuit van Lime Rock Park een serieuze crash mee in de American Le Mans Series. Als nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap in de GTC klasse leek Jeroen Bleekemolen op weg naar een fraaie tweede plaats, toen de Alex Job Racing Porsche 911 GT3 Cup vol in de flank werd geraakt door de slippende Risi Competizione Ferrari 458 Italia GT bestuurd door Matteo Malucelli. Onze Noorderbuur verloor op die manier een quasi zeker podium op luttele ogenblikken van het vallen van de vlag.
Jeroen Bleekemolen bij de gehavende Porsche
Jeroen Bleekemolen bij de gehavende Porsche
Op de foto's bij dit artikel kan u zien wat de gevolgen van de klapper waren voor de Porsche 911 GT3 Cup van Bleekemolen en teamgenoot Cooper MacNeil. Lager op deze pagina treft u tevens de beelden van de crash aan (2:25 ver in de video) welke de rolkooi van de bolide zelfs deed doorscheuren. U zal begrijpen dat het niet alleen een wonder mag heten dat Jeroen Bleekemolen er slechts met wat stramme spieren van af kwam, maar dat het tevens een hele prestatie is dat de Nederlander de dag nadien op Circuit Park Zandvoort nog in actie kwam in de Dutch Clio Cup en er van helemaal achteraan het veld naar een vijfde plaats reed!


Foto's: Jeroen Bleekemolen



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in American Le Mans Series op maandag 8 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lime Rock.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons