van der Horst

Alon Day trekt naar PK Carsport!

Alon Day
Alon Day
Vorige week meldden we dat Alon Day zijn jarenlange samenwerking met CAAL Racing had stopgezet, maar dat zijn toekomstplannen vooralsnog onduidelijk bleven. Vandaag kunnen we evenwel melden dat de Israëlier zijn zinnen op een derde Europese NASCAR-titel heeft gezet, want hij vervoegt niet alleen het Belgische PK Carsport-team van Anthony Kumpen, hij mag daarbij ook rekenen op de steun van Monster. Day zal bovendien plaatsnemen in de wagen die Anthony Kumpen eerder de sporen gaf, de "Jeff Gordon" #24 Chevrolet Camaro.
  • LTF
PK Carsport - Chevrolet Camaro NASCAR
PK Carsport - Chevrolet Camaro NASCAR
PK Carsport maakte de voorbije jaren naam en faam in het EK NASCAR en kan ondertussen op heel wat titels bogen (2 van Anthony Kumpen in EuroNASCAR Pro/Elite 1, terwijl Maxime Dumarey en Stienes Longin elk eenmaal de kroon veroverden in EuroNASCAR 2/Elite 2). Dat beseft ook Alon Day. "Ik verwacht om vooraan mee te strijden in Valencia en ik voel me geweldig bij dit nieuwe begin. Het zal wat tijd vergen, maar we weten allemaal dat PK Carsport één van de beste teams - misschien zelfs het beste - is in de Euro NASCAR. Ik weet dat, aangezien we vaak tegen elkaar gestreden hebben. Wanneer twee tegenstanders evenwel de passie voor het winnen combineren, kunnen ze nog sterker voor de dag komen en dat toont hoe mooi deze sport is."

Niels Albert - PK Carsport Chevrolet Camaro
Niels Albert - PK Carsport Chevrolet Camaro
Alon Day pakte de voorbije vijf seizoenen twee titels dankzij onder meer 20 zeges en 10 poles. Hij is dan ook erkentelijk voor zijn jaren bij CAAL Racing. "We hebben samen zoveel gewonnen en ik beschouw hen als familie. Dit nieuwe decennium stelt echter nieuwe uitdagingen en ik voel me klaar om te strijden voor een derde titel met een geweldig team als PK Carsport", aldus Day. De 27-jarige Israëlier wordt door deze transfer teamgenoot van Stienes Longin, terwijl ook de Amerikaanse Julia Landauer eerder werd bevestigd.

Het seizoen 2020 van de NASCAR Whelen Euro Series wordt in het weekend van 25 en 26 april op gang getrapt, in Valencia. Moest Alon Day dit seizoen de titel veroveren, zou hem dat op gelijke hoogte brengen met Ander Vilariño die in 2012, 2013 en 2015 met de titel aan de haal ging, vorig jaar zijn comeback maakte en dit jaar voor DF1 Racing uitkomt.

Lees ook: Tweevoudig kampioen Alon Day verlaat CAAL Racing

Foto's: Geert Franquet, Ronald Janssens & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 27 januari 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons