van der Horst

Alonso dan toch met McLaren naar Indy 500

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Het zag er naar uit dat Fernando Alonso dit jaar niet aan de start zou staan van de 500 Miles of Indianapolis nadat een deal met Andretti Autosport afsprong na tussenkomst van motorleverancier Honda, dat vroegere giftige uitspraken van de Spanjaard ten aanzien van de Japanse constructeur niet vergeten was. Uiteindelijk keert Alonso toch terug naar McLaren dat besloten heeft om een derde wagen in te zetten voor de Indy 500.
  • Circuit Zolder DTM
Alonso en zijn McLaren-Honda-Andretti team
Alonso en zijn McLaren-Honda-Andretti team
Fernando Alonso maakte er geen geheim van dat zijn doel dit jaar een zege in de Indy 500 is om alzo alsnog de Triple Crown binnen te halen. Na een eerste bijna succesvolle poging in 2017 met Andretti Autosport draaide de tweede poging vorig jaar met McLaren uit op een fiasco, Alonso kon zich niet kwalificeren voor de race. Wanneer McLaren en Alonso dan ook nog begin dit jaar hun samenwerking stopzetten en het team Oliver Askew en Pato O’Ward aanstelde als rijders, was het ogenschijnlijk duidelijk dat een nieuwe poging met het Engelse team er niet meer inzat.

Fernando Alonso - McLaren Racing
Fernando Alonso - McLaren Racing
Alonso had zijn zinnen gezet op Andretti Autosport, het team waarmee hij in 2017 ei zo na de zege behaalde in de Indy 500. De deal was zo goed als rond toen motorleverancier Honda zijn veto stelde. De Japanse constructeur waar Alonso voor uitkwam in de Formule 1 wenste zijn naam niet meer te verbinden met die van de Spanjaard na hun woelige samenwerking in de Formule 1 (de "GP2 Engine" uitspraak in 2015 in de Japanse GP - nota bene de thuiswedstrijd van Honda - staat in het collectieve geheugen gegrift). Geen Indy 500 dus voor Alonso dit jaar.

Tot vandaag het onverwachte nieuws naar buiten kwam dat Arrow McLaren SP een derde wagen inzet in Indianapolis en dat voor Fernando Alonso. Arrow McLaren SP heeft als motorleverancier Chevrolet en Alonso kan rekenen op de financiële steun van Ruoff Mortgage Co Inc dat eerder al Takuma Sato sponsorde tijdens de editie van 2017 die de Japanner trouwens won. De wagen van Alonso zal het nummer 66 dragen.

Foto's: Racing International Photography, McLaren & IndyCar SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 25 februari 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons