van der Horst

Alonso en Kobayashi samen voor winst in Daytona

Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi-V.R
Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi-V.R
Fernando Alonso komt voor de tweede keer op rij aan de start van de 24 Uur van Daytona, openingsmanche van het Weathertech Sportscar Championship. De Spanjaard die afgelopen weekend (voorlopig?) afscheid nam van de Formule 1 deelt er een Cadillac DPi-V.R van Wayne Taylor Racing met onder meer Kamui Kobayashi, zijn teamgenoot in het WK Uithouding.
  • MF Racing
Het is geen verrassing om de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 aan de start te zien van de 24 Uur van Daytona. De Spanjaard wil meer wedstrijden aan zijn programma toevoegen dan wat het wereldkampioenschap uithouding te bieden heeft. Bovendien stond hij vorig jaar al een eerste keer aan de start in Florida. Alonso deed dat doen met een Ligier JS P217 van United Autosports, maar de teamgenoot van Lando Norris en Phil Hanson kon nooit een rol van betekenis spelen.

De IMSA, de organisatie achter het Noord-Amerikaanse sportwagenkampioenschap, heeft voor 2019 besloten om de LMP2-bolides naar de achtergrond te verwijzen en een hoofdrol te geven aan de Daytona Prototypes. United Autosports, een van de teams met een LMP2, voelde de bui hangen en liet Daytona links liggen. Alonso zocht en vond toevlucht bij Wayne Taylor Racing, de winnaar van 2017, waar hij de teamgenoot wordt van Kamui Kobayashi en vaste rijders Renger van der Zande en Jordan Taylor, die afgelopen seizoen derde werden in het kampioenschap. Het viertal zal een van de zes Cadillac DPi-V.R in het peloton besturen.
 

Foto: Wayne Taylor RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 27 november 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons