van der Horst

Amaury Cordeel blijft in de Formule 2 in 2023

Amaury Cordeel & Jack Doohan
Amaury Cordeel & Jack Doohan
Na een moeilijke start dit jaar in de Formule 2 verging het Amaury Cordeel steeds beter naargelang het seizoen op zijn einde liep. In de laatste manche van het jaar in Abu Dhabi eindigde zo beide races in de punten. In 2023 doet Cordeel er dus een seizoen in de Formule 2 bij, maar hij verandert wel van team, zo ruilt hij Van Amersfoort Racing voor Virtuosi Racing.
  • St. Paul
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Het eerste Formule 2 seizoen van Amaury Cordeel startte nogal tumultueus met enkele crashes en ook enkele beginnersfouten die hem duur werden aangerekend. Maar onze landgenoot herpakte zich in de tweede helft van het seizoen. Zo eindigde hij in de hoofdrace op circuit Zandvoort als zesde en werd hij in Monza in de hoofdrace zevende. In het slotweekend te Abu Dhabi scoorde hij zelfs tweemaal punten, vijfde in de sprintrace en zesde in de hoofdrace waarmee hij het seizoen afsloot op de zeventiende plaats in de eindstand.

Voor de wintertesten die enkele dagen na de laatste manche in Abu Dhabi plaatsvonden maakte Cordeel de overstap van Van Amersfoort Racing naar Virtuosi Racing. Een wissel die beide partijen dus bevallen is want nu kondigt Virtuosi Racing aan dat het in 2023 in zee gaat met huidige rijder Jack Doohan en Amaury Cordeel.

Foto's: Virtuosi Racing & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op woensdag 30 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons