van der Horst

American Festival: Jouffreau beklinkt EN2-titel met zege

Podium 2023 Nascar Whelen Euro Series Zolder EURONascar 2
Podium 2023 Nascar Whelen Euro Series Zolder EURONascar 2
Op zaterdag moest Paul Jouffreau op Circuit Zolder bij de eerste EuroNASCAR2-manche tevreden zijn met de tweede plaats, nadat hij door een penalty de zege door de vingers zag glippen. Op zondag stelde de Fransman evenwel orde op zaken en met een nieuwe zege verzekerde hij zich van zijn eerste NASCAR-titel. Martin Doubek besloot op P2 en Patrick Schober zorgde voor een derde Ford Mustang op het eindpodium.
Paul Joeffreau - Ford Mustang RDV Competition
Paul Joeffreau - Ford Mustang RDV Competition
De finale manche in het EuroNASCAR2-klassement 2023 startte op een droge baan, maar de regen zou tegen het einde van de wedstrijd met bakken uit de hemel vallen. Polesitter Jouffreau hield het hoofd echter koel en trakteerde het publiek rijkelijk op donuts nadat hij als eerste de meet overschreed. Vladimiros Tziortzis - die bij het starten van de race de stand nog aanvoerde - kwam niet verder dan P5, één plaats beter dan die andere titelkandidaat, Gil Linster.

Om 14u05 werken de EuroNASCAR Pro-rijders hun seizoensfinale af.

Update 13u20: Zonet werd bekendgemaakt dat Gil Linster een penalty van 5 seconden krijgt voor te snel rijden onder FCY. Hij valt daardoor terug naar de zevende plaats.

--- Uitslag race 2 EuroNASCAR 2 (pdf) ---


Foto's: Thomas Smets & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 15 oktober 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons