van der Horst

American Festival: Twee op twee voor Liam Hezemans

Liam Hezemans - Hendriks Motorsport Ford
Liam Hezemans - Hendriks Motorsport Ford
Tijdens de tweede wedstrijd van de EuroNASCAR 2 in het kader van het American Festival Zolder was er wederom niets te beginnen tegen Liam Hezemans (Hendriks Motorsport Ford). De Nederlander nam een blitzstart vanaf pole en hield zonder problemen stand. In de strijd voor de tweede plaats viel de beslissing pas in de laatste ronden.
Tuomas Pontinen die Claudio Remigio Capelli voorbij steekt
Tuomas Pontinen die Claudio Remigio Capelli voorbij steekt
Terwijl Hezemans wegreed, werd er achter hem een stevig gevecht geleverd tussen Claudio Remigio Cappelli (Race Art Technology) en Tuomas Pontinen (Team Bleekemolen). Ronde na ronde zette de Fin de Italiaan onder druk, tot hij in de laatste ronden een gaatje vond bij het afdalen van de Sacramentsheuvel. Cappelli moest nog wel standhouden tegenover Ulysse Delsaux (RDV Competition Chevrolet) en Alberto "Naska" Fontana (CAAL Racing Chevrolet), wat hij uiteindelijk deed.

Vooral Naska liet zich opmerken. Na de slechte race van gisteren, moest de Italiaan vanaf plaats zestien starten. Hezemans springt wel over Naska in het klassement, dus de beslissing zal pas in Kroatië vallen wie kampioen wordt.

Foto's: Thomas Smets



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons