van der Horst

Anthony Kumpen en Bert Longin tekenen bij Bas Koeten Racing

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Autosport.be meldde reeds eerder deze maand dat naar alle waarschijnlijkheid Bert Longin en Anthony Kumpen opnieuw met een Wolf richting de 24 Hours of Zolder zouden trekken. Het succesvolle duo zou daarbij ook de twee andere wedstrijden in de Belcar Trophy betwisten, als voorbereiding op de Limburgse etmaalrace. Vandaag bevestigt Bas Koeten Racing dat het met beide heren tot een overeenkomst is gekomen om de ganse Belcar Trophy te rijden.
  • Skylimit Events
Net als tijdens de afgelopen editie, zal Frank Beliën naar alle waarschijnlijkheid Kumpen en Longin bijstaan tijdens de 24 Hours of Zolder, waarbij de kans bestaat dat er nog een vierde piloot wordt aangetrokken.

Anthony Kumpen & Bert Longin
Anthony Kumpen & Bert Longin
Afgelopen jaar betwistte het BRCC-trio Kumpen/Longin/Beliën aangevuld met de snelle Italiaan Ivan Bellarosa de 24 Hours of Zolder nog met een bolide ondersteund door Avelon Formula. De keuze voor Bas Koeten Racing is dus opmerkelijk, gezien Avelon Formula de status van fabrieksteam bij constructeur Wolf heeft. Anthony Kumpen licht de beslissing toe, "We zullen over de laatste upgrades beschikken op onze wagen, waardoor de bolide identiek is aan deze van Avelon zelf. De keuze voor Bas Koeten Racing werd vooral ingegeven omdat het voor hen op logistiek vlak veel eenvoudiger is om de ganse Belcar Trophy af te werken. De relatie met Avelon Formula is en blijft echter zeer goed. Voor onszelf en onze partners is een kalender die driemaal op Circuit Zolder een wedstrijd heeft echter belangrijk, waardoor Bas Koeten Racing een logische keuze vormde."

Foto's: Martijn Wouters &  Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 30 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons