van der Horst

Anthony Kumpen opnieuw in Amerikaanse NASCAR Xfinity Series

Precision Performance Motorsports - LeasePlan Chevrolet Camaro #46
Precision Performance Motorsports - LeasePlan Chevrolet Camaro #46
Net als afgelopen jaar, zal Anthony Kumpen ook in 2017 een NASCAR-programma afwerken in de Verenigde Staten. Deze week werden de eerste details omtrent de plannen van de tweevoudig Europees kampioen NASCAR bekendgemaakt, waarbij al vast staat dat de Limburger opnieuw in actie komt in de NASCAR Xfinity Series. De deelname is een rechtstreeks gevolg van de titel die Kumpen, nota bene voor eigen publiek te Circuit Zolder, pakte in de Europese NASCAR.
Frédéric Gabillon, Anthony Kumpen & Alon Day - Top 3 Eindstand 2016 NWES Elite 1
Frédéric Gabillon, Anthony Kumpen & Alon Day - Top 3 Eindstand 2016 NWES Elite 1
"Dit jaar zal ik opnieuw de NASCAR XFinity Series betwisten, dankzij het Nexteer Road to Daytona programma van NASCAR. Ik rijd al zeker de wedstrijden in Daytona en ook in Mid-Ohio, wat een road-course is en dus meer aansluit bij wat we in Europa gewend zijn. De rest van het programma zal in de komende weken nog uitgewerkt worden, maar ik kijk er zeer hard naar uit om opnieuw in Daytona aan de start te verschijnen", aldus Anthony Kumpen in een reactie uit de Verenigde Staten. Afgelopen jaar eindigde de Limburger als 26e bij zijn debuut op de 2,5 mijl lange ovaal.

Anthony Kumpen (#46) in de Daytona 300
Anthony Kumpen (#46) in de Daytona 300
"De Daytona race is het grootste evenement op de NASCAR-kalender en ik kan niet wachten om terug present te tekenen. Vorig jaar moest ik op zeer korte termijn enorm veel leren, vooral wat betreft het racen in een groep en het volgen van andre wagens. Dit jaar wil ik verder bouwen op de opgedane ervaringen en opnieuw elke ronde verbeteren. Ik zou zeer blij zijn als ik uiteindelijk in de top 15 weet te eindigen."

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Naast de NASCAR Xfinity Series PowerShares QQQ 300 op de Daytona International Speedway eind februari, staat zoals gemeld ook een road course op het menu in Mid-Ohio half augustus. Na de race in Daytona trekt Kumpen naar alle waarschijnlijkheid naar Valencia begin april om zijn Europese NASCAR-titel te verdedigen, al maakte noch hij, noch PK Carsport daaromtrent reeds details wereldkundig. Momenteel vertoeft Kumpen in de Verenigde Staten waar hij de NASCAR Whelen Euro Series organisatie bijstaat bij het afstellen van de NWES-wagens voor de Race of Champions.

Foto's: Marnik Moucharrs, NASCAR & PK Carsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 21 januari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons