van der Horst

Anton Marklund ruilt Marklund Motorsport voor EKS van Mattias Ekström

Anton Marklund
Anton Marklund
Anton Marklund verlaat het team van vader Jan Marklund en ruilt de Volkswagen Polo voor een Audi S1. Op zijn minst een bizarre beslissing, maar ondanks het feit dat er niets werd gecommuniceerd over de ware reden, zal de oorzaak hoogstwaarschijnlijk moeten worden gezocht in de richting van de nieuwe Audi TT Cup waarvan Audi enkele dagen geleden de toegelaten rijders bevestigde, waaronder Anton Marklund dus.
Anton Marklund - VW Polo SuperCar
Anton Marklund - VW Polo SuperCar
Het team Marklund Motorsport was afgelopen seizoen met VW Polo's actief in het WK RallycrossRX met Anton Marklund en Toomas Heikkinen. De Fin Heikkinen werd vice kampioen achter de Noor Petter Solberg, terwijl de Zweed Anton Marklund als zesde eindige. Marklund Motorsport gooide enkele malen een derde wagen in de strijd voor onder meer onze landgenoot François Duval, de Amerikaan Tanner Foust en de Canadees Patrick Carpentier.

Eerder raakte reeds bekend dat de snelle Noor en ex-beschermeling van Martin Schanche, Tommy Rustad het team van Marklund Motorsport zou komen vervoegen om in een VW Polo een gooi te doen naar de Europese kroon. Dus dusver geen vuiltje aan de lucht.

Mattias Ekström vliegt naar zijn eerste zege
Mattias Ekström vliegt naar zijn eerste zege
Vandaag kregen we te horen dat Anton Marklund het team van zijn vader verlaat om het WK Rallycross RX te rijden bij het team van Mattias Ekström, tweevoudig DTM-kampioen en vice DTM-kampioen 2014. Met wie Marklund het zitje gaat delen binnen het Team EKS RX, is nog niet geweten. Vorig seizoen zagen we Eström zelf enkele malen aan het stuur van zijn Audi S1 RX en hij slaagde erin om op zijn thuisbasis in Zweden de maximale score te behalen. Door zijn drukke DTM kalender kon hij echter maar enkele wedstrijden rijden en deelde de wagen met onder meer Edward Sandström, Markus Winkelhock en PG Andersson.

Een andere Zweed, Pontus Tidemand, reed een bijna volledig sezoen in de Audi S1 RX.

Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Dat de 22-jarige Anton Marklund richting Audi gaat, zou wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat hij geselecteerd is bij de 18 piloten die zullen aantreden in de nagelnieuwe Audi TT Cup. Deze rijden zesmaal in het voorprogramma van de DTM. Mogelijk wil de jonge Marklund zijn horizonten verleggen en wil hij op termijn definitief richting circuit met een knipoog naar de DTM gezien zijn goede verstandhouding met Mattias Ekström. 


Marklund-Heikkinen - VW Polo Supercar
Marklund-Heikkinen - VW Polo Supercar
Over de rest van de bamanning binnen het team van Marklund Motorsport wordt, op Rustad na, met geen woord gerept. Er wordt verondersteld dat Heikkinen aan boord blijft, maar ook andere verschuivingen binnen de topteams van de RallycrossRX komen mondjesmaat boven drijven.



Foto's: RallycrossRX - Georges De Coster - Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op maandag 26 januari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons