van der Horst

Argentijn Néstor Girolami vervangt Rickard Rydell in Slovakije en Portugal

Rickard Rydell - NIKA International Honda Civic
Rickard Rydell - NIKA International Honda Civic
Het WTCC krijgt er een tweede Argentijn bij. Néstor Girolami treedt in de voetsporen van voorganger én oud-rivaal José Maria Lopez en komt aan de start van de meetings op de Slovakia Ring en in Vila Real. Girolami die vorig jaar met Peugeot Argentijns Super TC2000-kampioen werd, neemt voor deze twee weekends het Nika International Honda Civic-stuur over van Rickard Rydell.
Net als Lopez komt ook Girolami uit de provincie Cordoba, beiden waren rivalen in het Argentijns toerwagenkampioenschap en zoals Lopez in de drie voorafgaande jaren schopte Girolami het vorig seizoen tot Argentijns toerwagenkampioen.  Voor volgend seizoen ambieert hij een stuur in het WTCC, en via bemiddeling van WTCC-baas François Ribeiro kon hij recent met het Lada Sport Rosneft-team  testen op de Hungaroring. "Bij Lada zocht men evenwel een rijder die de rest van het seizoen kon rond maken  maar dit liet Girolami's contract bij Peugeot Argentinië niet toe" aldus Ribeiro. "We kennen het hoge niveau van de Super TC2000 Series en daarom zochten we voor hem toch naar een mogelijkheid om met een competitieve TC1-wagen aan de slag te gaan. Die opportuniteit kwam er bij NIKA International, waar men niet wist hoe lang de zieke Rickard Rydell buiten strijd zou zijn. Na contact met NIKA-baas Nicklas Karlsson kwam de deal om zowel op de Slovakia Ring als in Vila Real te rijden tot stand."

Een deal die werd bezegeld voor de terugkeer van de Zweed, zodat deze nu voor de duur van twee meetings opnieuw aan de kant staat na reeds drie wedstrijden te hebben moeten missen. Rydell zelf toont begrip voor de situatie, ook al omdat dit het team, dat in de toekomst toch al met twee wagens wil aantreden, ten goede komt. De Zweed is zowel op Le Castellet als voor de laatste vier niet-Europese manches opnieuw aan zet.

Foto: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 12 juni 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons