van der Horst

Asia Racing Team domineert TCR Asia Series-opener in Sepang

Philippe Descombes - ART Seat Leon TCR (rechts)
Philippe Descombes - ART Seat Leon TCR (rechts)
Het openingsweekend van de nieuwbakken TCR Asia Series afgelopen weekend in het Maleisische Sepang werd gedomineerd door het Asia Racing Team. Het team met basis in Macau lukte met de Macanees Rodolfo Ávila en Fransman Philippe Descombes (beiden SEAT Leon) de dubbelslag in de zaterdagrace en bevestigde in de beide zondagraces met twee overwinningen voor Descombes. De Fransman gaat dan ook aan de leiding in het nog jonge kampioenschap.
  • De Swert Opticiens
Ávila vertrok zaterdag van op de pole maar viel na een barslechte start aanvankelijk een heel eind terug. Een sterke inhaalrace bracht de Macanees alsnog voorbij diens Franse teamgenoot, die had de leiding geërfd toen Andy Yan (FRD Racing Team Ford Focus) al na twee ronden met technische problemen moest inbinden.

Avila diende 's anderendaags in de Porsche Cup-wedstrijd  aan te zetten en werd binnen het team vervangen door Liu Lic Ka. Descombes pakte de fakkel van zijn teamgenoot echter gepast over: vertrokken van op de pole, zou hij nooit bedreigd worden om met een comfortabele voorsprong op Choi en Kwong als winnaar van het tweede treffen te worden afgevlagd.
 
Descombes recidiveerde in de derde confrontatie later op zondag en won andermaal afgetekend voor Kwong die profiteerde van een clash tussen Chan en De Souza; laatstgenoemde ging in de rondte terwijl  Chan naderhand werd uitgesloten. Ida en Liu legden beslag op de derde en vierde plaats.

Binnen twee weken tekent de TCR Asia Series present in het nevenprogramma van de F1 Grand Prix van Singapore, waar ook de deelnemers van de TCR International Series van de partij zijn.

Foto: TCR Asia Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op maandag 7 september 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons