van der Horst

Assen: Tom Coronel bemant Honda Civic TCR Art Car Jean Graton

Honda Civic TCR Art Car Jean Graton
Honda Civic TCR Art Car Jean Graton
De Honda Civic TCR Art Car Jean Graton gaat weer racen. Na een eerste aantreden op Circuit Zandvoort in handen van Tiago Monteiro en Jean-Louis Dauger neemt niemand minder dan Tom Coronel het stuur van de Civic met de opvallende kleurenzetting over tijdens de voorlaatste manche van het TCR Benelux-kampioenschap in Assen.
Tom Coronel
Tom Coronel
Net zoals dit in Zandvoort het geval was, wordt de wagen gerund door het Team Boutsen Ginion Racing dat momenteel met onze landgenoot Stéphane Lémeret aan de leiding staat in het rijderskampioenschap. Zoals eerder gemeld wordt Lémeret in Assen geflankeerd door Norbert Michelisz. Coronel van zijn kant zal worden gesecondeerd door diens landgenoot Michael Verhagen.

De inspiratie voor de Honda Art Car Jean Graton was de Michel Vaillant Art Strip ‘A Fond!’, met Michel Vaillant die in het midden van de jaren 70 aan het stuur van zijn Formule 1-bolide in de tunnel van Monaco jacht maakt op een Ferrari.

De auto werd in zijn World Touring Car-specificatie op het Festival of Speed in Goodwood gepresenteerd in het kader van de wedstrijd WTCC Art Car. Zijn spectaculaire design was ongelofelijk populair bij de fans, die de auto als winnaar van de wedstrijd uitriepen. Vervolgens werd een TCR-versie gecreëerd, die nu aan haar tweede race gaat deelnemen.  In Assen zal de Art Car Jean Graton het nummer 1 dragen, tot grote vreugde van Tom Coronel die ongetwijfeld flink wat extra autosportfans  naar de omloop in de duinen zal weten te lokken.

 Foto's: Kronos Events & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Benelux op donderdag 13 oktober 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons