van der Horst

Assen: Krafft Racing op pole voor race 2

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
De Krafft Racing Norma M20 FC van Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten start deze namiddag de tweede race van het Belcar Endurance Championship in het Nederlandse Assen vanaf de pole. De atmosferisch aangedreven bolide bleek tijdens de kwalificaties op vrijdag de snelste rekening houdend met de op één na snelste chrono's. De absoluut snelste tijden bepaalden reeds de grid van de eerste manche. Kunnen de Krafft-boys na twee opeenvolgende tweede plaatsen eentje beter doen en met de gouden medaille terugkeren richting Belgenland?
Mee op lijn 1 kwalificeerde de Deldiche Racing Norma M20 FC van Sam Dejonghe en Tom Boonen, de wagen die gisteren tijdens race 1 zwaar crashte. De zusterbolide van Tim Verbergt en Thomas Piessens - gisteren nog triomfator - kleurt rij 2, met naast hem de merkgenoten van Russell Racing, die de seizoensopener op hun naam schreven. Belgium Racing was beste GT en start vanaf rij 4, net voor Porschisten John De Wilde en de familie Redant.

De tweede Belcar-race van het weekend start later vandaag om 16u35 en wordt betwist over twee uren.

--- Startgrid Race 2 Belcar Endurance Championship Assen 2020 (pdf) ---Foto: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons