van der Horst

Assen: Piessens/Verbergt winnen apocalyptische race na crash Dejonghe

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Thomas Piessens en Tim Verbergt hebben in hun Deldiche Racing Norma M20 FC de eerste Belcar-manche in Assen op hun naam geschreven. Nochtans leken polesitters Tom Boonen en Sam Dejonghe op weg naar de zege, maar laatstgenoemde crashte op slicks in een regenbui. De wedstrijd werd stilgelegd en nadien cruiseten Verbergt/Piessens richting overwinning, voor het Krafft-trio Longin/Longin/Corten en de verbluffende solist John De Wilde in zijn Speedlover Porsche.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Net voor de start vielen er enkele regendruppels op het TT Circuit in Assen, waardoor de wedstrijdleiding besloot de start te geven achter de safety car. Sam Dejonghe verzilverde zijn pole en leek in de Deldiche Racing Norma M20 FC die hij deelt met Tom Boonen op weg naar de zege, tot het iets voor halfweg koers begon te regenen. Dejonghe en Tom Werckx waren de enige die op slicks bleven doorgaan, waarbij de Antwerpenaar 5-10 seconden per ronde sneller ging dan zijn concurrenten. Dejonghe schoof echter, net als Werckx, van de baan, beschadigde daarbij zijn Norma zwaar en noopte de wedstrijdleiding tot code rood te geven.

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO vs. Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO vs. Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
De wedstrijd lag een kwartier stil, maar bij de herstart nam Tim Verbergt autoritair het commando. De merkgenoten bij Krafft Racing - die aan de pit entry ei zo na een zware crash hadden kunnen vermijden net voor de rode vlag - leken te kunnen aanklampen, maar Corten nam al snel genoegen met P2, voor een verbluffende John De Wilde. Hij was vandaag beste GT-rijder en ging daarvoor in de eindfase voorbij aan Nicolas Saelens in de Belgium Racing Lamborghini. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens moesten genoegen nemen met de zege in de klasse en P4 algemeen, maar doen daar uiteraard een uitstekende zaak mee in de tussenstand.

Oracle Cars - Wolf GB08
Oracle Cars - Wolf GB08
De familie Thiers en Gilles Magnus maakten een knappe comeback tot de bronzen plak in Belcar 1 (5e algemeen) nadat de wagen in de vierde bocht rondging. Zij bleven de Wolf (Morrow/Van Belle) en de T2 Racing Norma voor, nadat laatstgenoemde wagen in de aanvangsfase niet voorbij de Hamofa BMW geraakte. De Cock/Joosen/Vanbellingen eindigden buiten de top 10, nadat de wagen een penalty kreeg omdat Vanbellingen gisteren tijdens de kwalificaties de reglementen op het dragen van brandvrije kleding niet respecteerde.

SpeedLover - Porsche 991
SpeedLover - Porsche 991
Na regenmeester John De Wilde, volgde de familie Redant in Belcar 2, terwijl Kris Wauters in de kelder van het klassement eindigde. In Belcar 3 rondde de Totaalplan Racing Lamborghini de top 10 algemeen op een tweede plaats in de klasse, voor de BMW i8 GTR van de familie Verhoeven. Belcar 4 telt zoals gemeld geen deelnemers, maar  Belcar 5 werd een kluif voor de Duitse Küppper-tandem Marco Petry/Jan von Kiedrowski. De Simtag Racing BMW (enige deelnemer in Belcar 6) besloot op de 17e plaats algemeen.

De tweede Belcar-race van het weekend start morgenavond om 16u35.

--- Uitslag Race 1 Belcar Assen 2020 (pdf) ---

Foto's: Geert Franquet en Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 5 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons