Assen: Rockenfeller wint - Aberdein uitstekend vierde voor WRT

Mike Rockenfeller
Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) kon profiteren van bandenproblemen bij zijn merkgenoot en kampioenschapsleider René Rast (Audi Sport Team Rosberg) om vandaag de zege te pakken op een ditmaal droge baan in Assen. Rast leek de wedstrijd op zak te hebben, maar problemen met zijn tweede set banden zorgden ervoor dat hij nog een extra pitstop diende af te werken voor nieuw rubber. Marco Wittmann (BMW Team RMG) finishte als tweede na een geweldige inhaalrace, nadat hij door problemen tijdens de kwalificatie helemaal achteraan diende te starten. Het podium werd vervolledigd door Nico Müller (Audi Sport Team Abt).
Pietro Fittipaldi - WRT Audi
Jonathan Aberdein pakte voor WRT een sterke vierde plaats nadat hij als tweede aan de wedstrijd was begonnen. Een slechte start wierp hem terug maar ook hij kon nog profiteren van het feit dat enkele wagens een tweede pitstop dienden af te werken voor nieuwe banden. Rast tikte daarachter nog als vijfde aan na een inhaalrace, hij ging in de laatste ronde nog voorbij thuisrijder Robin Frijns (Audi Sport Team Abt) en de Aston Martin van Daniel Juncadella. De tweede WRT Audi, van Pietro Fittipaldi, kwam als tiende over de streep.

Philipp Eng - BMW Team RBM
Voor Racing Bart Mampaey werd het een wedstrijd om snel te vergeten, ook Philipp Eng en Sheldon van der Linde dienden twee pitstops af te werken, zij eindigden respectievelijk als dertiende en vijftiende. De BMW van Joel Eriksson haalde de finish niet. Door de zege gisteren en de tweede plaats van vandaag, springt Wittmann (118 ptn) in het kampioenschap over zijn merkgenoot Eng (111) naar de derde plaats. Bovenaan staan nog altijd de twee Audi's van Rast (158) en Müller (136).

Foto's: Arne Simons & Hans van Onsem

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 21 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.