van der Horst

Aston Martin presenteert de nieuwe Vantage V8 (+ Foto's)

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Een generatiewissel bij Aston Martin. Na de nieuwe DB11 staat ook de aflossing van de bedaagde Vantage uit 2005 in de startblokken. Volgend jaar is het deze volledig nieuwe Vantage die de fabriekspoorten in Gaydon verlaat.
  • Skylimit Events
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Het design van de nieuwe Vantage is kenmerkend voor de recente lijnen van het Britse sportwagenmerk. Het doet denken aan de DB10, de dienstauto van James Bond in de film Spectre. In vergelijking met de huidige Vantage is de nieuweling acht centimeter langer(4,47 meter) en zeven centimeter breder(1,94 meter). De nieuwe Vantage is gebouwd op een aluminium basis, vergelijkbaar met die van de DB11. Voor de Vantage is echter 70 procent van de onderdelen nieuw. De sportcoupé is het eerste model van Aston Martin dat wordt uitgerust met een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel . De Britse constructeur belooft een ideale gewichtsverhouding van 50:50.

Lees ook: Aston Martin Racing toont nieuwe Vantage GTE (+ Foto's)

Aston Martin Vantage interieur
Aston Martin Vantage interieur
De aandrijving komt van een 4.0 liter biturbo V8 afkomstig van AMG. De krachtbron levert 510 pk en 685 Nm aan koppel. De 1.530 kilogram wegende bolide kan in 3,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u, en haalt een topsnelheid van 314 km/u. De Britten introduceren de nieuwe Vantage met een automatische transmissie, waarbij de knoppen(P,R,N,D) in de middenconsole zijn verwerkt. Achter het stuurwiel zijn vanzelfsprekend schakelpeddels gemonteerd. De levering van de nieuwe Vantage V8 start in het tweede kwartaal van volgend jaar.
 
Tekst: Michel Helders - foto's: Aston Martin



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 21 november 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons