van der Horst

Aston Martin Racing toont nieuwe Vantage GTE (+ Foto's)

Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Racing heeft vanavond het doek gehaald van de nieuwe generatie Aston Martin Vantage GTE, de wagen waarmee het roemruchte Britse merk volgend jaar aan de start komt in het FIA WEC. De bolide werd gepresenteerd op dezelfde dag als de nieuwe straatvariant aan de wereld werd getoond en kreeg een stevig testprogramma voor de kiezen.
  • Powercars
Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Vantage GTE
De Aston Martin Vantage een dame op leeftijd noemen, is een understatement. Aston Martin Racing vertrouwde jaren op de V8 Vantage GTE, die bijna tien jaar geleden debuteerde, toen nog als GT2. Het nieuwe model heeft dus hoge verwachtingen in te lossen en daarvoor werden meer dan 13.000 testkilometers afgewerkt, inclusief een test over 30 uren op de Spaanse piste van Navarra. Qua motorisatie wordt er vertrouwd op een vierliter turbo V8, geleend bij Mercedes.

Aston Martin Vantage GTE interieur
Aston Martin Vantage GTE interieur
24 Uren van Le Mans-winnaars Darren Turner en Jonny Adam blijven fabrieksrijder, net als de Dane Train Nicki Thiim en Marco Sørensen. Er is echter één nieuwkomer, het Britse talent Alex Lynn. Ook nieuw: de bandenleverancier. Out met het Britse Dunlop, in met het rubber van Bibendum. Zien we volgend seizoen het ganse GTE-veld in het wereld-kampioenschap uithouding geschoeid op Michelin's?


 

Foto's: Aston Martin Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 21 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons