van der Horst

Audi maakt rijdersparen op Audi RS 5 DTM bekend

Audi RS 5 DTM
Audi RS 5 DTM
Constructeur Audi stelde op het Salon van Genève bij monde van sportbaas dr. Wolfgang Ullrich en Wolfgang Dürheimer, hoofd van de technische ontwikkeling bij Audi AG, het nieuwe strijdros en de acht rijders voor die de kleuren van het merk in het DTM zullen verdedigen. Audi geeft zijn strijdwapen in 2013 een nieuwe benaming mee; de Audi A5 DTM heet voortaan Audi RS 5 DTM.
Audi RS 5 DTM
Audi RS 5 DTM
Het technisch reglement werd sinds de finale vorig jaar 'bevroren' zodat ingrijpende doorontwikkelingen uit den boze zijn. Bij Audi Sport is men deze winter dan ook op zoek gegaan naar mogelijkheden, hoe gering ook, om bepaalde van de 4000 voorhanden zijnde onderdelen te optimaliseren en de prestaties te verhogen. De bolide zal in 2013 door het leven gaan als Audi RS 5 DTM, want "RS staat symbool voor de meest sportieve modellen binnen het Audi-gamma", verduidelijkt Dr.Ullrich. "De prestaties van de RS 5 en de RS 5 DTM liggen dicht bij elkaar en met deze naamswijziging wordt de nauwe link tussen beide modellen onderstreept".

Jamie Green en Mattias Ekström
Jamie Green en Mattias Ekström
Na het vertrek van Rahel Frey en de komst van Jamie Green diende de rijderssamenstelling vanzelfsprekend hertekend te worden. Dinsdag werd bekendgemaakt dat nieuwkomer Jamie Green tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström bij het Audi Sport Team Abt Sportsline zal vervoegen. Met hun 25 overwinningen en twee titels vormt het Zweedse-Britse duo meteen het succesrijkste rijderskoppel op de startgrid.

Audi RS 5 DTM
Audi RS 5 DTM
Nog bij Abt krijgt tweevoudig DTM-kampioen Timo Scheider krijgt voortaan Adrien Tambay als stalgenoot naast zich. De twee overige teams, het Audi Sport Team Phoenix en het Audi Sport Team Rosberg verschijnen met een ongewijzigde samenstelling aan de start. Miguel Molina en Mike Rockenfeller vormen ploeg op de Phoenix-wagens, terwijl Filipe Albuquerque en Edoardo Mortara de Rosberg-box zullen delen.
 
De nieuwe Audi RS 5 DTM komt voor het eerst in actie van 26 tot 29 maart in Barcelona en van 9 tot 12 april in Hockenheim waar collectieve testsessies staan geprogrammeerd. Het DTM seizoen 2013 gaat pas op 4 en 5 mei van start op die zelfde Hockenheimring.

Foto's: Audi Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 6 maart 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons