van der Horst

Audi stopt Formule E en wil naar Le Mans en Dakar!

Audi Dakar 2022 teaser
Audi Dakar 2022 teaser
Audi werkt aan twee nieuwe autoprogramma's, waarbij het zich terugtrekt uit de Formule E. De eerste grote uitdaging voor de constructeur uit Ingolstadt wordt de Dakar 2022, waarbij het merk met de vier ringen mikt op een elektrisch aangedreven bolide. Daarnaast gaf Audi aan dat het "intensief bezig is" een instap in de LMDh-categorie voor te bereiden. Daarmee zou Audi onder meer opnieuw moeten kunnen strijden voor de wereldtitel in het FIA WEC en de zege in de 24 Uur van Le Mans.
  • Prospeed Competition
Audi e-tron FE06
Audi e-tron FE06
Een donderslag bij heldere hemel is het voor het Formule E-kampioenschap, waar constructeurs tot voor kort stonden te dringen om deel te nemen. Vandaag kondigt een van de belangrijkste deelnemers zijn afscheid aan: Audi Sport verdwijnt eind 2021 uit het elektrische eenzitterkampioenschap. In principe wordt komend seizoen dus het laatste voor de Duitse constructeur in de Formula E, terwijl het net het eerste seizoen is waarin Audi de aandrijflijn volledig binnenshuis ontwikkelde.

In de plaats komt een elektrisch initiatief om misschien wel voor het eerst de zege te veroveren in de Dakar Rally. Vanaf de editie van 2022 wordt een bolide ingezet die wordt aangedreven door een hoogspanningsbatterij, die op haar beurt tijdens het rijden wordt opgeladen via een efficiënte TFSI-motor. Audi wil een pionier zijn door ook in de Dakar als eerste uit te pakken met een alternatieve krachtbron.

De drie wagens waarmee Audi Le Mans won van 2000-2002
De drie wagens waarmee Audi Le Mans won van 2000-2002
Maar dat is niet alles. Julius Seebach, de nieuwe Managing Director van Audi Sport GmbH - hij neemt de plaats in van Dieter Gass - blijft vasthouden aan de langeafstandswedstrijden voor de Audi R8 LMS GT3 en bereidt ook een terugkeer voor naar de 24 Uur van Le Mans. Door een auto te ontwikkelen voor de LMDh-categorie, komen bovendien ook de Amerikaanse klassiekers opnieuw in aanmerking. "Maar de belangrijkste boodschap is dat autosport een belangrijke rol blijft spelen voor Audi", liet de nieuwe Managing Director optekenen.

Foto's: Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Varia op maandag 30 november 2020.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons