van der Horst

Augusto Farfus (BMW) wint voorspelbare GT World Cup in Macau

Augusto Farfus - BMW M6 GT3 Schnitzer Motorsport
Augusto Farfus - BMW M6 GT3 Schnitzer Motorsport
Augusto Farfus (BMW M6 GT3 Schnitzer Motorsport) mag zich de vierde winnaar noemen van de FIA GT World Cup in de straten van Macau. De Braziliaan bezorgde een zichtbaar ontroerde teambaas Charly Lamm, die na deze race aan een welverdiend pensioen mag beginnen, een prachtig afscheidscadeau. Voor BMW is het ook de eerste overwinning in de Chinese gokstad.
Wie gisteren ontgoocheld was door het eentonige wedstrijdverloop, werd vandaag niet bijster veel gelukkiger door het scenario van de hoofdwedstrijd. Naast een totaal van twee inhaalbewegingen (toch al twee meer dan op zaterdag), was het belangrijkste wedstrijdfeit de remfout van Mercedes-rijder Raffaele Marciello (GruppeM) in Lisboa. De tweede plek ging verloren, maar merk- en teamgenoten Maro Engel en Edoardo Mortara waren er als de kippen bij om een positie op te schuiven. De hele race bleven ze in het kielzog van de latere winnaar, maar een poging tot inhalen zat er niet in.

Dries Vanthoor (WRT Audi R8 LMS), de enige overgebleven landgenoot in de Wereldbeker voor GT3-wagens, sloot aanvankelijk aan achter Audi-teamgenoten Robin Frijns en Christopher Haase, maar viel na een foutje definitief terug naar de achtste positie, net voor de tevens ongelukkige Raffaele Marciello.

En dan nu, op zoek naar een oplossing voor een aantrekkelijke FIA GT World Cup 2019?

 
 
Foto: Macau Grand PrixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op zondag 18 november 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons