van der Horst

Auto GP: Silverstone: Sato verstevigt leiding in het kampioenschap na overwinning in race 2

Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato - Euronova
Kemiya Sato staat na Silverstone nog steeds aan de leiding van het kampioenschap. Na een onopvallende race zaterdag wist de Japanner op zondag de tweede race te winnen. De Italianen Campana en Giovesi palmden de overige podiumplaatsen in. Spijtig werden er opnieuw straffen uitgedeeld waarbij Karthikeyan, gisteren nog winnaar, zijn vierde plaats verloor. Ook Visoiu kreeg een straf; hij wordt vijf plaatsen teruggezet op de grid bij de volgende race.
  • Powercars
De start moest overgedaan worden wanneer Crestani stil bleef staan op de grid, maar bij de tweede start ging Sato van op de tweede rij voorbij aan van Buuren en Campana en bouwde gestaag zijn voorsprong uit. Hij wachtte tot de voorlaatste ronde om banden te wisselen en kwam voor Campana, die van Buuren in de eerste ronde voorbij was gegaan, de baan op. Giovesi was ondertussen aan een remonte bezig, de Italiaan verloor zaterdag de zege door een tijdstraf en moest nu als dertiende van start gaan. Maar hij ging de ene na de andere tegenstander voorbij en finishte alsnog op het podium.

Sergio Campana - Ibiza Racing Team
Sergio Campana - Ibiza Racing Team
Karthikeyan werd vierde, maar kreeg een tijdstraf aangesmeerd voor inhalen onder geel en viel buiten de punten. De vierde plaats ging zo naar van Buuren die zijn ploegmaat De Jong voorbleef. Snegirev, Pal Kiss, Bacheta en Agostini volgden. Crestani kon ondanks zijn onfortuinlijk avontuur op de startgrid nog als tiende eindigen en een puntje pakken in het kampioenschap. Visoiu reed Ghirelli aan tijdens de race en kreeg daarvoor eeen straf van vijf plaatsen terug op de grid van de volgende wedstrijd.

Uitslag Auto GP race 2 Silverstone 2013

01. Kimiya Sato (Euronova) 13 ronden
02. Sergio Campana (Ibiza) op 0.899
03. Kevin Giovesi (Ghinzani) op 5.599
04. Meindert van Buuren ( Manor MP Motorsport) op 9.303
05. Daniël de Jong (Manor MP Motorsport) op 12.551
06. Max Snegirev (Virtuosi UK) op 13.820
07. Tamas Pal Kiss (Zele) op 14.204
08. Luciano Bacheta (Zele) op 16.531
09. Riccardo Agostini (Manor MP Motorsport) op 18.104
10. Fabrizio Crestani (Ibiza) op 23.360

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 3 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons