van der Horst

Auto GP: Marrakech: Markus Pommer wint race 2 - Sam Dejonghe niet beloond voor mooie race

Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Markus Pommer heeft optimaal kunnen profiteren van zijn pole positie en won op zondag de tweede Auto GP race op het circuit van Marrakech, een opsteker voor de Duitser die gisteren nog zijn motor liet afslaan op de startgrid. Sam Dejonghe was op weg naar een mooie podiumplaats, maar een te vroege pitstop gooide roet in het eten; met compleet versleten rubbers zakte de Belg weg naar de vierde plaats waarna hij in de laatste ronde uit de baan getikt werd door een onstuimige Michele La Rosa.
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe - Virtuosi UK
Sam Dejonghe had heel wat aan de afstelling van zijn wagen laten veranderen en verscheen vol van vertrouwen aan de start van de tweede race in de straten van Marrakech. Markus Pommer, die van op de pole stond, miste ditmaal zijn start niet en pakte onmiddellijk de leiding om deze tot aan de finishvlag te behouden. Sam Dejonghe had een goede start, schoof enkele plaatsen en kwam postvatten op de tweede plaats. Pommer hield echter stand en wanneer de Duitser al vroeg binnen kwam voor de bandenwissel, besloot men bij Virtuosi UK om Dejonghe een ronde later ook te laten pitten. Een ronde te vroeg zou later blijken.

De pitstop verliep perfect en Dejonghe behield zijn tweede plaats en was zelfs iets dichter bij Pommer gekomen. Naar het einde van de race toe kwam Kimiya Sato in het slipstream van Dejonghe postvatten. Een eerste aanval werd afgeslagen, maar plots verloren de banden op de wagen van de Belg alle grip. Het rubber bleek dermate afgesleten dat de wagen tractie miste in de bochten en Dejonghe vroeg in de remmen moest. Sato profiteerde daarvan en ook Tamas Pal Kiss slaagde er in om voorbij de Virtuosi UK rijder te
62e86e35e3e0deef99471fd021b759637f401a06.jpg
gaan. In de laatste bocht probeerde La Rosa in één move voorbij Pal Kiss en Dejonghe te geraken, maar hij tikte onze landgenoot aan, die rond ging waarbij de motor afsloeg. Einde race voor Dejonghe, die nog als achtste werd geklasseerd. Pommer won voor Sato, Pal Kiss en Andrea Roda. Michela Cerruti profiteerde van het incident in de laatste bocht om nog vijfde te worden.

Foto's: Sam Dejonghe



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons