van der Horst

Auto GP: Mugello vervangt Zandvoort op de kalender

Auto GP
Auto GP
De vijfde manche van het Auto GP kampioenschap zou normaal gezien plaatsvinden tijdens het Masters of F3 weekend op Zandvoort, maar aangezien de datum van dit evenement met een week vervroegd werd, past de nieuwe datum niet langer in het kader van het Auto GP organisatie. De twee races voorzien op het Duinencircuit gaan nu door op de oorspronkelijke datum van 13 en 14 juli, maar op het Italiaanse Mugello.
Zandvoort bereidde zich voor op een topevenement dit jaar dat zowel de Masters of F3 als een manche van de FIA GT Series zou herbergen. Alleen op de voorziene datum van 13 en 14 juli staat er ook een manche van het Europese FIA F3 kampioenschap in Duitsland gepland en aangezien dit kampioenschap het grootste aantal deelnemers levert voor de Masters, zou dit laatste evenement zijn deelnemerslijst tot meer dan de helft zien reduceren. Daarom werd in samenspraak met SRO beslist om de Masters met een week te vervroegen naar 6 en 7 juli.

De organisatoren hadden voor het weekend echter ook het Auto GP kampioenschap aangetrokken en dit laatste kampioenschap had het moeilijk met de datumwissel. Verscheidene rijders uit dit kampioenschap komen ook uit in de GP3 of zelfs GP2 en daarom was besloten om geen races te houden op data die samenvallen met Formule 1 weekends waar ook GP3 en GP2 uitkomen. Op 6 en 7 juli vindt echter de Grote Prijs van Duitsland plaats. De Auto GP organisatie heeft uiteindelijk besloten om niet naar Zandvoort te komen en de oorspronkelijk voorziene datum te behouden. De beide races worden nu verschoven naar het circuit van Mugello.

Foto: Auto GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 25 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Masters of Formula 3.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons