van der Horst

Autosport.be jaaroverzicht - Stint 7: Marc Goossens bezorgt Viper GTS-R eerste zege

SRT viert eerste zege nieuwe Viper GTS-R
SRT viert eerste zege nieuwe Viper GTS-R
Dat Marc Goossens nog steeds een van de sterkhouders is van het Belgische circuit gebeuren staat als een paal boven water, vandaar ook de nomitatie in het Autosport.be jaaroverzicht 2013. Na reeds een mooi parcours te hebben afgelegd begon de Gelenaar vorig jaar aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière door een fabriekscontract bij SRT Motorsports aan de haak te slaan. Goossens was van bij het begin betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Viper GTS-R die zou uitkomen in het vermoedelijk sterkste GT-veld op deze wereldbol. Exact een jaar nadat de wagen zijn competitiedebuut had gemaakt in de American Le Mans Series was het onze landgenoot die samen met Dominik Farnbacher de GTS-R zijn eerste zege bezorgde op Road America. Nochtans liep de wedstrijd op een van Amerika’s mooiste omlopen niet helemaal van een leien dakje.
Viper GTS-R #91
Viper GTS-R #91
De wagen #91 startte als vijfde en kon in handen van Farnbacher op een opdrogende piste in geen tijd oprukken naar de leiding. Bij een van de duels liep de wagen echter wat schade op en dus werd er gepit bij de eerstvolgende safety car, de #91 kwam daardoor op een andere strategie te liggen en kreeg bovendien slicks gemonteerd waarmee Farnbacher terug naar de kop van het veld reed. Nadat Goossens het stuur had overgenomen kwam hij achter beide Pratt & Miller Corvettes de baan op, zowel Oliver Gavin als Antonio Garcia moesten hun meerdere erkennen in Goossens die op 30 minuten van het einde de leiding heroverde. Onder normale omstandigheden had Goossens nog een splash-and-dash moeten maken om de wedstrijd te kunnen volmaken. Een zware crash van Jan Heylen zorgde echter voor neutralisatie met nog goed 10 minuten op klok, dat stelde Goossens in staat om in extremis op ‘fumes’ nog net de meet halen en zo Bill Riley, de SRT crew en de nieuwe Viper GTS-R een over verdiende eerste zege te schenken.

Opmerking: deze bijdrage maakt deel uit van het Autosport.be jaaroverzicht 2013.

Foto's: SRTDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Varia op zaterdag 7 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons