van der Horst

Azerbeidzjan: "Ik word niet gehinderd door 'mind games'", zegt Verstappen

Max Verstappen
Max Verstappen
Wanneer twee rijders vechten om de titel wordt er wel vaker gesproken over 'mind games' door de pers en teams zelf. Max Verstappen die momenteel het rijderskampioenschap leidt - en zijn Red Bull team ook het constructeurskampioenschap met één punt - zegt echter dat hij "niet al te veel hinder ervaart" van zulke spelletjes. Na de Grote Prijs van Monaco was er wel een woordenwisseling, maar de Nederlander trekt zich er niet te veel van aan.
De twee toprijders hebben een kleine discusse gehad nadat Hamilton in Monaco suggereerde dat hij dit seizoen al een botsing met Verstappen had moeten vermijden. Max Verstappen antwoordde al snel hierop, waardoor Mercedes-teambaas Toto Wolff het drama "soap-waardig" noemde. Echter voorafgaand aan de Grote Prijs van Azerbeidzjan zei Verstappen dat hij geen interesse heeft om betrokken te raken in de 'mind games' van de regerend kampioenen.

"Ik ga er eerlijk gezegd geen last van hebben", zei de Red Bull-rijder tijdens de persconferentie in Bakoe. "Volgens mij zei Lewis ook na de race dat hij zelf niet meedoet met zulke dingen en we ons gewoon moeten focussen op het racen. Dat is volgens mij ook het beste."

Over opmerkingen tijdens de persconferentie na de race in Monaco zei Verstappen: "Wat we hier zeggen wordt vaak beïnvloed door onze emoties na een race. Ook hangt er veel vanaf hoe de vraag wordt gesteld. Lewis en ik hebben respect voor elkaar en dat is uiteindelijk het belangrijkste."

Dit weekend is Verstappen echter meer gefocust op het drama op de baan. Bakoe staat gekend voor zijn chaotische races en zowel Hamilton als Verstappen hebben er hun portie drama in de afgelopen jaren gehad. Denk maar aan de crash tussen Daniel Ricciardo en de Nederlander toen ze nog teamgenoten waren in 2018 en de de schermutseling tussen Hamilton en Sebastian Vettel in 2017.

"Tot nu toe is het hier nooit in mijn voordeel geweest", zei Verstappen. “Drama is niet iets waar je naar uitkijkt. Je weet dat er hier veel dingen kunnen gebeuren en er is altijd veel actie, zoals een herstart of wat dan ook. Je probeert er gewoon voor te zorgen dat je bovenaan zit."

De eerste vrije training vindt morgen plaats om 10u30.

Foto: Red Bull Content Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op donderdag 3 juni 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons