van der Horst

Bahrein: Audi boven in tweede vrije training

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Waar de beide Audi's in de late namiddag nog nipt het hoofd moesten buigen voor één van de Porsche's, was het vanavond het merk uit Ingolstadt dat autoritair de snelste was tijdens de tweede vrije training. Met dank aan Marcel Fässler, die een 1:42.133 uit de Audi #7 perste. Ditmaal bedroeg het verschil met de Porsche's dan ook een dikke seconde, en ook Toyota was nooit ver weg met een kleine twee seconden achterstand.
G-Drive Racing Ligier
G-Drive Racing Ligier
De tweede sessie nam meteen een slechte start, al snel was er een full course yellow nodig om de gestrandde #88 Abu Dhabi Racing Porsche, uitkomend in de GTE-Am klasse, uit zijn benarde positie te bevrijden. Daarnaast vielen er gelukkig geen grote incidenten te melden. In de LMP2-klasse was de besttijd voor de #28 G-Drive Ligier, terwijl in de GTE-klasses Ferrari het voor het zeggen had. Net als tijdens de eerste sessie maakten de beide exemplaren van AF Corse de top uit in GTE-Pro, terwijl de 458 Italia van SMP Racing de honneurs waarnam in de GTE-Am klasse.

--- Uitslag Tweede Vrije Training WEC Bahrain 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 19 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons